ΚΥΠΡΟΣ 2018: Γνωρίζουμε την Ελένη Φουρέιρα

















Η Ελένη Φουρέιρα γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου 1987
στο Φιέρ, της Αλβανίας. Μετανάστευσε στην Ελλάδα με την οικογένειά της, λόγω του αλβανικού εμφυλίου, στα 8 της χρόνια. Έχει συνολικά άλλα 3 αδέλφια. Δύο αδελφές (Ιωάννα και Μαργαρίτα) καθώς και έναν αδελφό, το Γιώργο. Μεγάλωσε στην Καλλιθέα,προάστιο της Αθήνας. Από νεαρή ηλικία, η Φουρέιρα είχε ξεκινήσει να παίζει κιθάρα και εργάστηκε τρία χρόνια στο θέατρο.

Η Φουρέιρα ξεκίνησε την καριέρα της ως μέλος του γυναικείου συγκροτήματος Mystique. Στο ίδιο συγκρότημα, συμμετείχε η Μαρία Μακρή και η Αλκμήνη Χατζηγιάννη. Το συγκρότημα ξεκίνησε την καριέρα του το 2007.
Μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος αποτέλεσε το τραγούδι (Μην κάνεις πως) Δε θυμάσαι σε συνεργασία με τους ΝΕΒΜΑ.


Τελικά το συγκρότημα διαλύθηκε το 2010.

Η Φουρέιρα ξεκίνησε την σόλο καριέρα της αμέσως μετά την διάλυση του συγκροτήματος. Το Φεβρουάριο 2010 ήταν υποψήφια μαζί με τον Μάνο Πυροβολάκη στον ελληνικό τελικό της Eurovision με το τραγούδι Η Κιβωτός του Νώε.


Τον Μάιο 2010 εμφανίστηκε στα Mad Video Music Awards, τραγουδώντας την ελληνική έκδοση του κομματιού "Chica Bomb" σε συνεργασία με τον Dan Balan. Το τραγούδι αυτό αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του καλοκαιριού.


Επιπλέον, συμμετείχε στο φιλανθρωπικό show του MEGA "Just the two of us", μαζί με τον ηθοποιό - τραγουδιστή Παναγιώτη Πετράκη και μαζί κατάφεραν να κερδίσουν την 1η θέση.


Τον Δεκέμβριο 2010 κυκλοφόρησε ο πρώτος της δίσκο με τίτλο "Ελένη Φουρέιρα" από τη Universal Music Greece, ενώ ένα μήνα αργότερα έγινε πλατινένιος.

Τον Μάιο του 2011 εμφανίστηκε στα Mad Video Music Awards ερμηνεύοντας την ελληνική έκδοση του τραγουδιού "Fun", δηλαδή "Παίξε μαζί μου".


Επιπλέον, κέρδισε δυο βραβεία από τις τρεις κατηγορίες που ήταν υποψήφια, "Καλύτερη Πρωτοεμφανιζόμενη" και "Sexy Video Clip της Χρονιάς".

Τον Φεβρουάριο 2012 εμφανίστηκε στο δεύτερο "MadWalk by Vodafone - The Fashion Music Project" ερμηνεύοντας την γνωστή επιτυχία "Get The Party Started" σε συνεργασία με τον Claydee, αλλά και τη δική της επιτυχία "All I Need".


Τον Μάιο εμφανίστηκε στα Mad Video Music Awards ερμηνεύοντας το τραγούδι "Φωτιά" μαζί με τους ΝΕΒΜΑ.


Στην απονομή των βραβείων ήταν υποψήφια σε τέσσερις κατηγορίες, κατακτώντας συνολικά δύο βραβεία, "Καλύτερο Video Clip Pop" και "Sexy Video Clip της Χρονιάς".

Τον Αύγουστο 2012 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος από τη Minos EMI με τίτλο "Τι Πονηρό Μου Ζητάς". Τον Ιανουάριο 2013 κυκλοφόρησε το video clip του κομματιού "Πιο έρωτας πεθαίνεις".


Με αυτό το τραγούδι η Ελένη είναι υποψήφια σε τρεις κατηγορίες στα Mad Video Music Awards.

Τον Φεβρουάριο 2013 εμφανίστηκε στον ελληνικό τελικό της Eurovision, στο "Eurosong 2013 - a MAD show", ερμηνεύοντας το νικητήριο κομμάτι του 2004 "Wild Dances" μαζί με τη Ρουσλάνα.


Τον Απρίλιο του ίδιου έτους εμφανίστηκε στο "MadWalk by Coca Cola Light - The Fashion Music Project" ερμηνεύοντας την επιτυχία "Toxic" μαζί με το κομμάτι "To Deserve You".


Τον Ιούνιο εμφανίστηκε στα Mad Video Music Awards 2013, όπου γιόρταζε τα 10 χρόνια από την ίδρυση του. Η Φουρέιρα ερμήνευσε το καινούργιο της κομμάτι "Ραντεβού στην παραλία" μαζί με το "Conga" της Γκλόρια Έστεφαν.


Ήταν υποψήφια σε τέσσερις κατηγορίες και κέρδισε το βραβείο "Fashion Icon σε Video Clip".

Τον Φεβρουάριο 2014 κυκλοφόρησε το νέο της video clip για το τραγούδι "Άνεμος αγάπης", για το οποίο μάλιστα ήταν υποψήφια σε τέσσερις κατηγορίες των Mad Video Music Awards2014.

Τον Ιούνιο του ίδιου έτους κυκλοφόρησε το νέο της video clip με τίτλο "Party Sleep Repeat (PSR)". Στις 23 Ιουνίου εμφανίστηκε στα Mad Video Music Awards και ερμήνευσε μαζί με τον J Balvin το τραγούδι "Tranquila".


Στις 30 Απριλίου εμφανίστηκε στο MadWalk και ερμήνευσε τη νέα της επιτυχία "Ladies".


Στις 16 Μαΐου ανακοινώθηκε επίσημα πως η Ελένη Φουρέιρα ανήκει στο δυναμικό της Panik Records. Ένα μήνα αργότερα κυκλοφόρησε η ελληνική έκδοση του "Ladies" με τίτλο "Πιο Δυνατά".
Στις 29 Ιουνίου εμφανίστηκε στα Mad Video Music Awards 2015 by Coca Cola. Διασκεύασε τη φετινή συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision, "Golden Boy", στα ελληνικά με τίτλο "Στο Θεό Με Πάει". Το τελευταίο κατάφερε σε 6 μήνες να έχει 10 εκατομμύρια προβολές στο YouTube, και έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς.


Τη βραδιά εκείνη υπήρξε υποψήφια σε τρεις κατηγορίες, ενώ κέρδισε τα βραβεία "Best Dance" και "Best Video Clip - MAD Κύπρου" για το τραγούδι "Party Sleep Repeat (PSR)".

Στις 29 Φεβρουαρίου 2016, δημοσιεύτηκε στο YouTube (από το κανάλι της Panik Records) το βίντεοκλιπ του τραγουδιού της "Δε Σου Χρωστάω Αγάπη" ενώ το καλοκαίρι του ίδιου έτους και λίγο αργότερα, τον Ιούλιο, εμφανίστηκε στα Mad Video Music Awards και παρουσίασε το νέο της κομμάτι, με τίτλο "Τι Κοιτάς;" σε συνεργασία με τον ράπερ Mike.


Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, κυκλοφόρησε το χριστουγεννιάτικο κομμάτι της, με τίτλο "2017 Σ'αγαπώ" και λίγους μήνες μετά το νέο έτος, βγήκε το "Μόνο Για Σένα".
Το καλοκαίρι του 2017, διασκεύασε το τραγούδι της Καίτης Γαρμπή, "Το Κάτι", παρουσιάζοντας το στα Mad Video Music Awards.


Στις 27 Νοεμβρίου 2017 ανέβηκε στο YouTube το νέο της κομμάτι, με τίτλο "Βασίλισσα". 


Και φτάνουμε αισίως στις 25 Ιανουαρίου 2018 όπου ανακοινώθηκε ότι θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2018 που θα λάβει χώρα στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας, με το dance έθνικ τραγούδι "Fuego", του Άλεξ Παπακωνσταντίνου.




Καλή Επιτυχία Ελένη! Καλή επιτυχία στην Κύπρο μας στον 63ο διαγωνισμό της Eurovision στην Λισαβόνα!