ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2018: Η Sacha Jean-Baptiste θα επιμεληθεί και τη σκηνοθεσία της Βουλγαρίας.



Η BNT, το κρατικό κανάλι της Βουλγαρίας, ανακοίνωσε ότι η Sacha Jean-Baptiste θα επιμεληθεί τη σκηνοθεσία της βουλγαρικής συμμετοχής στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2018.



Η BNT δήλωσε ότι ελπίζει σε μια "μοντέρνα, κομψή και οπτικά ελκυστική παρουσίαση". Δεν είναι η πρώτη φορά που η Sacha Jean-Baptiste θα επιμεληθεί τη παρουσίαση μιας βουλγαρικής συμμετοχής. Διοργάνωσε και σκηνοθέτησε το "Beautiful Mess" του Kristian Kostov, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στο περσινό διαγωνισμό στο Κίεβο.

Η Sacha Jean-Baptiste υπογράφει τη σκηνοθεσία πολλαπλών συμμετοχών της Eurovision από το 2015, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων συμμετοχών το 2017. Εργάστηκε στο παρελθόν με την κυπριακή αποστολή το 2016 όταν εκπροσωπήθηκε από το συγκρότημα Minus One στη Στοκχόλμη.

Οι “EQUINOX” επιλέχθηκαν για να εκπροσωπήσουν τη Βουλγαρία στη Λισαβόνα με το τραγούδι "Bones". Η ομάδα αποτελείται από πέντε τραγουδιστές: Zhana Bergendorff, βουλγαρική τραγουδίστρια / συνθέτης, που κέρδισε το X Factor Bulgaria το 2013. Vlado Mihailov, βουλγαρικός τραγουδιστής / συνθέτης. Ο Georgi Simeonov, τραγουδιστής και παραγωγός της Βουλγαρίας που έκανε το ντεμπούτο του στο βουλγαρικό συγκρότημα “032”. Johnny Manuel, ένας Αμερικανός τραγουδιστής που απέκτησε τη δημοσιότητα του από το Αμερικανικό Got Talent 2017, και ο Trey Campbell, επίσης αμερικανικός τραγουδιστής που έχει γράψει τραγούδια για τους τραγουδιστές όπως η Bebe Rexha, η Julie Bergen και η Alexandra Stan.


Όπως και με τη φετινή αυστριακή συμμετοχή, το "Nobody But You" του Cesár Sampson, η συμμετοχή της Βουλγαρίας φέτος ήταν συμπαραγωγή του Symphonix International, μιας συλλογικής ομάδας παραγωγών μουσικής από τη Βιέννη. Η ομάδα γραφής πίσω από το τραγούδι αποτελείται από τους Borislav Milanov, τον Trey Campbell, τον Joacim Persson και τον Dag Lundberg. Εν τω μεταξύ, η Kobalt Music UK θα είναι πίσω από τη διεθνή διανομή του τραγουδιού. 

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η Sacha Jean-Baptiste έχει αναλάβει φέτος τη σκηνοθεσία της Αυστραλίας αλλά και της φετινής κυπριακής συμμετοχής. Οι δύο συμμετοχές (Βουλγαρία, Κύπρος) θα διαγωνιστούν στον πρώτο ημιτελικό στις 8 Μαΐου. Δεν είναι καθόλου απίθανο να ανακοινωθεί σύντομα ότι η αξιόλογος σκηνοθέτης και χορογράφος θα αναλάβει και κάποια άλλη χώρα αφού πέρυσι είχε αναλάβει τέσσερις συμμετοχές.