ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ 2018 : To τραγούδι της Aisel που διέρρευσε !






Η Αisel θα εκπροσωπήσει το Αζερμπαϊτζάν στο διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision του 2018 στη Λισαβόνα με το τραγούδι  " X  My Heart "και  είναι  μια  σύνθεση  των Δημήτρη Κομτόπουλου  και  Sandra Bjurman ! Xορογράφος   δεν  θα είναι  άλλος  απο  τον  Φωκά  Ευαγγελινό
 Η παραγωγή του  τραγουδιού  έγινε από τον Δημήτρη Κοντόπουλο και τον Tim Bran,  με επεξεργασία και μιξάρισμα από τον Ash Howes. Η  ηχογράφηση του  έγινε  σε  στούντιο στην Αθήνα (Vox Studios Athens), στο Λονδίνο (The Dark Room London) και στη Μόσχα (VI sound studio Moscow).  Η μίξη του ήχου έγινε στο Λονδίνο και ανήκει αποκλειστικά στην εταιρία The Dark Room London.



Ακούστε  το  " X My  Heart " εδω !





 Το Αζερμπαϊτζάν έκανε το ντεμπούτο του στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2008, όταν το İctimai Televiziya (ITV), έγινε ενεργό μέλος της EBU. Το ITV είχε μεταδώσει το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας δικαιώματα μετάδοσης από την EBU. Το Αζερμπαϊτζάν είναι η τελευταία χώρα στην περιοχή του Καυκάσου για να συμμετάσχουν: η Αρμενία ήταν η πρώτη, το 2006, ακολουθούμενη από τη Γεωργία το 2007.
Το Αζερμπαϊτζάν από το ντεμπούτο του το 2008 δεν έχει ποτέ χάσει τον τελικό. Τέσσερα χρόνια μετά το ντεμπούτο, το Αζερμπαϊτζάν κέρδισε το 2011, καθορίζοντας το ρεκόρ της χαμηλότερου μέσου όρου για ένα νικητήριο τραγούδι με το ισχύον σύστημα ψηφοφορίας (που ισχύει από το 1975), μόνο με 5,14 πόντους ανά χώρα (συμπεριλαμβανομένων και του Αζερμπαϊτζάν) και 5.26 (χωρίς το Αζερμπαϊτζάν). Το Αζερμπαϊτζάν έφτασε στις κορυφαίες πέντε πρώτες θέσεις σε πέντε συνεχόμενους διαγωνισμούς - 3ο το 2009, 5ο το 2010, 1ο το 2011, 4ο το 2012, και 2ο το 2013.  Φέτος  θα  διαγωνιστεί  στον 1ο Ημιτελικό  της 8ης  Μαίου μαζί  με τη  Κυπρο!