BREAKING NEWS: Απεβίωσε η Lys Assia η Πρώτη κύρια που κέρδισε τον διαγωνισμό της Eurovision

Έφυγε από την ζωή η Lys Assia σε ηλικία 94 ετών, η πρώτη νικήτρια του πρώτου
διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision του 1956.
Κατά τη διάρκεια της μακράς και επιτυχημένης καριέρας της, τραγούδησε για τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β, τον Αιγύπτιο βασιλιά Faruk και την Εύα Περόν. Συμμετείχε επίσης σε πολλά φιλανθρωπικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο.

Η Lys Assia παρέμεινε πιστός υποστηρικτής του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Το 2003, μίλησε σε εκατομμύρια τηλεθεατών μέσω δορυφορικής σύνδεσης από την Κύπρο, ευχόμενη στους διαγωνιζόμενους να έχουν την καλύτερη τύχη στον Μεγάλο Τελικό. Το 2005, εμφανίστηκε στο Congratulations show, γιορτάζοντας την 50η επέτειο του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision ερμηνεύοντας το νικητήριο τραγούδι της "Refrain"

το 2008 ξεκίνησε την ψηφοφορία στο Βελιγράδι και το 2013 εμφανίστηκε στον δεύτερο με την Petra στο green room. Μια κύρια που αγάπησε τον διαγωνισμό και αγαπήθηκε από τους fans.

Το 2011 και το 2012 προσπάθησε να εκπροσωπήσει την Ελβετία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, δεν κατάφερε όμως να κερδίσει το χρυσό εισιτήριο.
Η Lys Assia βρίσκεται ανάμεσα στους αγγέλους της μουσικής και ο κόσμος της Eurovision πλέον φτωχότερος. Καλό παράδεισο Lys Assia..