ΚΥΠΡΟΣ 2018: Η Ελένη Φουρέιρα μιλάει για όλα μία ανάσα πριν ξεκινήσουν οι πρόβες.












Άκρως αποκαλυπτική η συνέντευξη
της Ελένης Φουρέιρας που έδωσε στο Πρώτο Θέμα λίγες ημέρες πριν αναχωρήση για τις πρόβες στην Πορτογαλία.

Αρχικά αναφέρθηκε στο όνειρο της να συμμετάσχει στο διαγωνισμό της Eurovision:
«Ήταν κάτι που πάντα ήθελα να ζήσω. Η Eurovision είναι μια  μεγάλη και σπουδαία εμπειρία. Σε βλέπουν 250 εκατομμύρια άνθρωποι από τα σπίτια τους, από χώρες της Ευρώπης αλλά και εκτός Ευρώπης. Δεν δίστασα να πω «ναι» και δεν έχω μετανιώσει για την απόφαση μου μέχρι τώρα»

Αρκετά ήταν και τα δημοσιεύματα που ήθελαν την Ελένη Φουρέιρα να πήρε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό  προκειμένου να εκπροσωπήσει την Κύπρο στο φετινό διαγωνισμό. Για όλα αυτά δήλωσε:
«Είναι αστείο να αναφέρονται τέτοια πράγματα, όχι, δεν αληθεύει. Μόνο που το ακούω αυτό γελάω. Είναι μεγάλη μου χαρά που εκπροσωπώ την Κύπρο και ευχαριστώ τους Κύπριους μέσα από την καρδιά μου για την τιμή που μου έκανα και την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν».

Μία αποτυχημένη εμφανίση στην Eurovision επηρεάζει αρνητικά την καριέρα του καλλιτέχνη;
«Όχι, καθόλου! Κανένας καλλιτέχνης στον κόσμο δεν έχει κάνει μόνο επιτυχίες. Όλοι οι καλλιτέχνες των οποίων η καριέρα αριθμεί πολλά χρόνια μετράνε και μεγάλες επιτυχίες αλλά και αποτυχίες. Ο κόσμος καταλαμβένει, δεν σταματά να αγαπάει έναν άνθρωπο επειδή δεν κατάφερε να φτάσει στην κορυφή σε κάτι , οπότε δεν αγχώνομαι. Μια αποτυχία είναι μία εμπειρία που σε κάνει καλύτερο στο επόμενο βήμα σου»

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο θέμα της θέσης στην  Eurovision και συγκεκριμένα την ρώτησε αν είναι έτοιμη για οποιαδήποτε θέση θα λάβει. Η Ελένη απάντησε πως:
 «Ακριβώς, είμαι έτοιμη για όλα, για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο. Ένας διαγωνισμός είναι πάντα ένας διαγωνισμός, δεν μπορείς να προβλέψεις ποιο είναι το συστατικό της επιτυχίας κάθε φορά. Αν το ήξερα θα ήμουν νικήτρια. Δεν με ενδιαφέρει και δεν με αγχώνει καθόλου η θέση»

Μία εκρηκτική εμφάνιση θα συνέβαλε στο τελικό αποτέλεσμα; Τι πιστεύει η ίδια;
 «Πιστεύω στη δύναμη μου ως Ελένη! Σε ευχαριστώ πάντως για το κομπλιμέντο»

Πως σχολιάζεις το τραγούδι της Γιάννας Τερζή, τη φετινή συμμετοχή της Ελλάδας στο διαγωνισμό της Eurovision;
«Και το τραγούδι μού αρέσει, και η Γιάννα Τερζή είναι πολύ καλή. Εύχομαι στην Ελλάδα να πάει καλά γιατί είναι η χώρα που ζω και αγαπώ, γιατί είναι η χώρα μου!»

Όταν η Ελένη ρωτήθηκε για το θέμα των απορρίψεων της ΕΡΤ αυτή απάντησε:
«Δεν θεωρώ ότι υπήρξε δεύτερη σκέψη ή δόλος, απλώς τα γούστα και οι προτιμήσεις τους κινούνταν σε ένα εντελώς διαφορετικό κανάλι από αυτό στο οποίο βρίσκομαι εγώ ως καλλιτέχνης. Αυτός θεωρώ πως ήταν ο μοναδικός λόγος.»

Ενδιαφέρουσα ήταν η απάντηση όταν η γνωστή τραγουδίστρια ρωτήθηκε ποιες ερμηνείες παίρνει η λέξη «fuego» στη ζωή της.
«Η φωτιά έχει πολλές έννοιες. Σε ζεσταίνει, αλλά μπορεί και να σε κάψει. Οπότε, έχω πει «φωτιά» σε διάφορες περιπτώσεις, σε ανθρώπους που ήταν φωτιά δίπλα μου και με έχουν ζεστάνει, αλλά έχω βάλει και φωτιά σε πράγματα που με έκαναν να νιώθω άσχημα. Έχω παίξει με τη φωτιά σε πολλές περιπτώσεις».

Η τελευταία ερώτηση στην εκρηκτική performer  ήταν ποιο πιστεύεις ότι θα είναι το στοιχείο της Ελένης που θα κάνει τη διαφορά στον διαγωνισμό;
«Νομίζω ότι θα την κάνω λίγο πιο σέξι.»