EUROVISION 2018: Η σειρά εμφάνισης της Κύπρου στον πρώτο ημιτελικό και η σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς








Η αγωνία κορυφώνεται με την επίσημη ανακοίνωση της σειράς εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς.
Η σειρά εμφάνισης  αποφασίστηκε από τους φετινούς οικοδεσπότες  της Host Broadcaster RTP. Η προτεινόμενη σειρά εμφάνισης των χωρών στον 63ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision   εγκρίθηκε από τον Εκτελεστικό Διευθυντή της EBU Jon Ola Sand και τον Πρόεδρο του Reference group Dr. Frank Diet Freiling.

Από το 2013 οι παραγωγοί αποφασίζουν για την τρέχουσα σειρά των εμφανίσεων , προκειμένου να δημιουργήσουν μια πιο συναρπαστική τηλεοπτική εκπομπή και να διασφαλίσουν ότι κάθε τραγούδι ξεχωρίζει.
Τον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ημιτελικών,  καθορίζοντας ποιες  χώρες  θα συμμετάσχουν σε καθένα  από τους  δυο ημιτελικούς του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision .
Κατόπιν αιτήματος του ιταλικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού RAI, η Ιταλία θα μεταδώσει και θα ψηφίσει στο δεύτερο ημιτελικό την Πέμπτη 10 Μαΐου. Το αίτημα αυτό εγκρίθηκε από το reference group . Η Γαλλία και η Γερμανία κλήθηκαν να ψηφίσουν στο δεύτερο ημιτελικό. Η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Πορτογαλία θα ψηφίσουν στον πρώτο ημιτελικό.

Η Κύπρος μας εμφανίζεται 19η τελευταία σε σειρά εμφάνισης των χωρών

ενώ η Ελλάδα μας εμφανίζεται 14η σε σειρά εμφάνισης


Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στην Κύπρο και στην Ελλάδα μας!!!