EUROVISION 2018: Δεύτερη μέρα προβών μαζί η Κύπρος και η Ελλάδα.

Σήμερα έγινε η 1η πρόβα των υπόλοιπων χωρών
του πρώτου ημιτελικού. Να θυμίσουμε πως οι πρόβες είναι τεχνικές γίνονται κεκλεισμένων των θυρών για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και fans.


Πρώτη στη σκηνή ανεβαίνει η συμμετοχή της ΠΓΔΜ  τραγουδίστρια των Eye Cue φοράει ένα ροζ-φούξ κοντό φόρεμα εξώπλατο. Πίσω από την γέφυρα βρίσκονται κρυμμένα τα φωνητικά. Οι φωτισμοί είναι σε λευκό, κίτρινο και μπλε χρώμα και το background μπλε. Ξεκινάει με κοντινό στην τραγουδίστρια και το πλάνο ανοίγει για να δείξει και τον κιθαρίστα που είναι δίπλα της. Στη σκηνή υπάρχουν 6 άτομα και κατά τη διάρκεια του τραγουδιού εκτελούν και κάποια συγχρονισμένα χορευτικά. Το τραγούδι τελειώνει πάνω στη μία από τις δύο γέφυρες της σκηνής. Φωνητικά είναι πολύ καλή.Δεύτερη στη σκηνή ανεβαίνει η Κροατία. Η τραγουδίστρια φοράει ένα μαύρο μακρύ φόρεμα με ουρά. Υπάρχει ένας  λευκός φωτισμός από πίσω της και είναι εξαιρετική φωνητικά και πολύ καλή και άνετη στην κάμερα. Εναλλάξ τα χρώματα μπλε, κόκκινο και πορτοκαλί. Εκτελεί ήπιες χορευτικές κινήσεις. Επίσης υπάρχει ανεμιστήρας που κάνει πολύ πιο δραματική την εμφάνιση, όπως και καπνός. Ενθουσιασμένοι όλοι μαζί της στο press room.Στη σκηνή τώρα ανεβαίνει η συμμετοχή της Αυστρίας. Η κάμερα εστιάζει στο πρόσωπό του. Ο Cesár βρίσκεται ανεβασμένος σ’ένα πολύ ψηλό βάθρο, κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά φέτος στον διαγωνισμό. Το βάθρο έχει περιμετρικό φωτισμό.  Ο ερμηνευτής φοράει ένα γκρι δερμάτινο μπλουζάκι και γκρι παντελόνι.  Η σκηνή είναι σε κόκκινα και χρυσά χρώματα. Είναι πολύ καλός φωνητικά και στο τέλος το βάθρο κατεβαίνει κι εκείνος ξεχύνεται στη σκηνή και η κάμερα τον ακολουθεί. Η αντίδραση στο press center πολύ θετική!Σειρά τώρα έχει η Ελλάδα μας και η Γιάννα Τερζή. Φοράει ένα λευκό φόρεμα με λεπτομέρειες που θυμίζουν αρχαιοελληνικές γραμμές. Υπάρχει ανεμιστήρας και κατά την διάρκεια της μουσικής γέφυρας κάνει κάποιες χορογραφημένες κινήσεις. Το αριστερό της χέρι είναι βαμμένο μπλε και στη γέφυρα από πίσω βγαίνουν λευκοί καπνοί.  Στη σκηνή του Altice Arena η Γιάννα είναι μόνη της. Καλή αντίδραση στο press center. Τα φωνητικά ακούγονται αρκετά δεμένα.


Η πρόβες συνεχίζονται και στη σκηνή ανεβαίνει η Φινλανδίας. Στη σκηνή υπάρχει ένα βάθρο με σκαλάκια αριστερά και δεξιά και στην κορυφή ένα τεράστιο στρογγυλό πλατώ που έχει ζωγραφισμένο ένα πολύγωνο αστέρι. Εκεί πάνω βρίσκεται η Saara και το πλατώ αρχίζει να γυρίζει ενώ τραγουδά. Η ίδια φοράει ένα μαύρο κοντό φόρεμα και ψηλές μαύρες μπότες καθώς κι ένα πολύ μακρύ ασημένιο κόσμημα. Κάτω από την σκηνή υπάρχουν δύο χορευτές που την πλαισιώνουν. Άλλες δύο χορεύτριες τους πλαισιώνουν και οι φωτισμοί είναι σε λευκό και μπλε. Στο φινάλε ανεβαίνει ξανά στην πλατφόρμα και κάνει ένα εντυπωσιακό stage diving στην αγκαλιά των χορευτών. Υπήρξαν προβλήματα  στις πρόβες τις  Saara δεν το κρύβουμε. Φωνητικά ακούστηκε λίγο ασταθής και πιο χαλαρή στην πρώτη πρόβα. Στην τρίτη πρόβα και καλύτερη των προηγούμενων  εμφανίστηκαν και  βεγγαλικά.


Στη πρώτη του πρόβα, ανεβαίνει στη σκηνή ο Sevak Khanagyan από την Αρμενία. Εμφανίζεται στη σκηνή μ’ένα σκούρο γκρι μακρύ ένδυμα που θυμίζει καπαρτίνα και ίδιου χρώματος παντελόνι. Βρίσκεται στο κέντρο της σκηνής ανάμεσα σε στήλες που μοιάζουν με ντόμινο. Φωνητικά είναι καλός, αλλά στην κάμερα φαίνεται λίγο σκληρός. Ο φωτισμός είναι σε μπλε και λευκό. Γενικά δεν υπάρχει κάτι για να σχολιαστεί. Η Αρμενία έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στο τραγούδι και λιγότερη σημασία στην εμφάνιση.Σιγά σιγά φτάνουμε στο τέλος των προβών για τους διαγωνιζόμενους του 1ου ημιτελικού. Έβδομοι για σήμερα ανεβαίνουν οι Zibbz από την Ελβετία. Η τραγουδίστρια φοράει ένα καπέλο σε κόκκινο χρώμα, στενό μαύρο παντελόνι και μαύρο μικροσκοπικό τοπ. Λευκά και κόκκινα κυρίως τα φώτα. Οι Zibbz είναι ανεβασμένοι σε πλατφόρμα. Το τραγούδι ξεκινά με την τραγουδίστρια να κρατά ένα drum stick και να χτυπά τα drums. Στη συνέχεια ανεβαίνει πάνω στην γέφυρα. Στη μέση του τραγουδιού υπάρχει επικοινωνία με το κοινό. Το τραγούδι κλείνει με την Η τραγουδίστρια κλείνει το τραγούδι όταν ανεβαίνει στα drums και μετά να κατεβαίνει από εκεί για το φινάλε. Δυναμική εμφάνιση για τους Zibbz.Προτελευταία στη σκηνή της Altice Arena ανεβαίνει η συμμετοχή της Ιρλανδίας. Ο τραγουδιστής ντυμένος στα μαύρα παίζοντας κιθάρα και δίπλα του μια κοπέλα στο πιάνο, που είναι και στα φωνητικά. Στη συνέχεια δύο χορευτές προσπαθούν να φέρουν επί σκηνής την ερωτική ιστορία του video clip. Στη σκηνή υπάρχουν εφέ. Λευκά και μπλε τα χρώματα της σκηνής. Ο Ryan OShaughnessy  ήταν πολύ σταθερός φωνητικά.


Η πρόβες του 1ου ημιτελικού ολοκληρώνονται  με την δικιάς μας εκρηκτική Ελένη Φουρέιρα και την  Κύπρο μας. Η Φουρέρια φαίνεται να βγαίνει από ένα τούνελ. Φοράει μία ολόσωμη φόρμα με χρώματα της φωτιάς και χρυσό.  Συμμετέχουν 4 χορεύτριες και μαζί με την τραγουδίστρια  παρουσιάζουν  μία εκρηκτική  χορογραφία. Τα χρώματα που υπάρχουν στην  είναι κόκκινο λευκό και μωβ. Στη συνέχεια η Φουρέιρα κάνει ένα solo χορευτικό. Εκρηκτική η εμφάνιση της Κύπρου κα φωνητικά πολύ καλά. Στο press room καταχειροκροτήθηκε.