ΜΑΛΤΑ 2019: Η αναζήτηση εκπροσώπου..Δείτε όσα συνέβησαν












Το ταξίδι ανεύρεσης του εκπροσώπου της Μάλτας έχει ήδη αρχίσει, μια εξαιρετική
επιτροπή αναζητά τον X Factor καλλιτέχνη που συνδυάζει σκηνική παρουσία, φωνή και ταλέντο για να γίνει ο επόμενος εκπρόσωπος της.

Το X Factor της Μάλτας έχει ήδη αρχίσει και περιλαμβάνει τον γύρο των ακροάσεων.
Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από τους:

Howard Keith Debono - επαγγελματίας της μουσικής βιομηχανίας.

Ray Mercieca - Ένας από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες στη Μάλτα και πρωτοπόρος της τοπικής μουσικής. Είναι γνωστός για την δουλειά του με τις μπάντες The Characters και The Riffs.

Alexandra Alden - Καλλιτέχνης που σήμερα κατοικεί στην Ολλανδία όπου πρόσφατα αποφοίτησε με πτυχίο Bachelor of Music. Η Alden είχε δύο τραγούδια νούμερο ένα με το πρώτο της άλμπουμ και μόλις κυκλοφόρησε το δεύτερο της με διεθνή δισκογραφική εταιρεία.

και η μια και μοναδική Ira Losco - Κατέκτησε την 2η θεση διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2002 στο Ταλίν της Εσθονίας με το τραγούδι "7th Wonder",όπου ήταν μόλις 12 βαθμοί μακριά από τη νίκη. Επέστρεψε στο διαγωνισμό το 2016 με το τραγούδι "Walk on water", όπου τερμάτισε στην 12η θέση με συνολικά 153 πόντους.

Το X Factor Malta αντικαθιστά την υπάρχουσα μορφή επιλογής τραγουδιού της Μάλτας για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Ο διαγωνισμός ανάδειξης τραγουδιού της Eurovision της Μάλτας, γνωστός και ως Φεστιβάλ Τραγουδιού της Μάλτας, είχε χρησιμοποιηθεί για την επιλογή της συμμετοχής της Μάλτας στην Eurovision από το ντεμπούτο της το 1971. 

Παρακολουθήστε όσα συνέβησαν μέχρι στιγμής πατώντας σε αυτό το Link X FACTOR MALTA

Η Christabelle εκπροσώπησε τη Μάλτα στη Λισαβόνα το 2018 με το τραγούδι "Taboo". Έλαβε την 13η θεση κατά τον δεύτερο ημιτελικό όπου δεν κατάφερε να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό.