EUROVISION 2019: Οι αντιδράσεις, ο σχεδιαστής και η σκηνή της Eurovision 2019









Ο Florian Weider επιβεβαίωσε ότι θα
σχεδιάσει την σκηνή για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2019 στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

Ο Florian Wieder είναι ο εμπνευστής και ο σχεδιαστής αρκετών σκηνών του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision τα τελευταία χρόνια. Η παρθενική του σχεδίαση και υλοποίηση ήταν η σκηνή του 2011 και ακολούθησαν οι σκηνές των 2012, 2015, 2017, 2018. 




Κορυφαίος στο είδος του αφού εκτός των σκηνών της Eurovision έχει σχεδιάσει σκηνές για το The X Factor του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και των MTV Video Music Awards τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, η απόφαση αυτή ήδη έχει δημιουργήσει αντιδράσεις και δυσαρέσκειες στο εσωτερικό, αφού ο Florian Weider επιλέχθηκε αντί από των Ισραηλινών σχεδιαστών Maya Hanoch και  Avi Fahima. Οι δυο ανέφεραν στην Walla:

"Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από αυτή την απόφαση. Μας είπαν ότι τα δύο σχέδια ήταν εξαιρετικά. Κάναμε ένα θεαματικό σκηνικό για τη Eurovision. Η Eurovision συμβαίνει στο Τελ Αβίβ και πρέπει να διαμορφωθεί από τους Ισραηλινούς"

Το Τελ Αβίβ θα φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2019 στο Expo Tel Aviv (Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο) στις 14, 16 και 18 Μαϊου 2019, αναμένουμε λοιπόν τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσει ο σχεδιαστής της σκηνής αφού σύμφωνα με την εφημερίδα Yediot το αστέρι του Δαυίδ θα είναι το σημείο αναφοράς σχεδίασης της σκηνής και εάν τα Led θα αποτελούν μέρος αυτής..