ΚΡΟΑΤΙΑ 2019: Ευθύνη για την επιλογή του τραγουδιού της Eurovision στο Dora 2019, η επιστροφή του Jacques Houdek!













Μετά από 8 χρόνια απουσίας το DORA 2019, ανέλαβε και πάλι την ευθύνη για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κροατία στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα της Κροατίας, η υποβολή των συμμετοχών στον διαγωνισμό έκλεισε χθες και φαίνεται ότι πολλά από τα μεγάλα ονόματα της χώρας έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους. Ωστόσο, εντύπωση παρουσιάζει η συμμετοχή του Jacques Houdek (εκπροσώπησε την Κροατία στη Eurovision του 2017, με το τραγούδι “My friend”), ο οποίος αποκάλυψε ότι η δική του συμμετοχή θα είναι με το τραγούδι “The Dream”, που θα ερμηνεύσει ο δεκαοκτάχρονος Roko Blažević.

Ο Roko, είχε διαγωνιστεί στο μουσικό παιχνίδι «Zvijezda» του RTL και είχε ως μέντορά του τον Jacques Houdek, που δήλωσε χαρακτηριστικά για τον Roko: «Ο Roko, είναι εκπρόσωπος της νέας γενιάς ερμηνευτών και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη μετάδοση της γνώσης και της εμπειρίας μου στα νέα ταλέντα. Έχω γράψει το τραγούδι ακριβώς γι’ αυτόν, γιατί αισθάνομαι ότι με την απίστευτη ερμηνεία του, μπορεί να κερδίσει τις συμπάθειες εκατομμυρίων θεατών.
 Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο Roko είναι έτοιμος για τις προκλήσεις που επιφέρει η σκηνή της Eurovision!»






Ο εθνικός τελικός Dora 2019, θα μεταδοθεί ζωντανά στις 16 Φεβρουαρίου, από το HRT1 και στο ραδιόφωνο από το HR2.