ΚΥΠΡΟΣ 2019: Τάμτα : “ έχω πολλά πράγματα να πάρω από την Γιουροβίζιον ‘’.














Η καλλιτέχνης έδωσε την πρώτη της μεγάλη συνέντευξη μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι πρόκειται να εκπροσωπήσει το νησί της Αφροδίτης στο Τελ Αβίβ με το τραγούδι Replay!
Η συνέντευξή της πραγματοποιήθηκε στις πρώτες μέρες του 2019 στην Αθήνα και προβλήθηκε την Κυριακή το  βράδυ στο CyBC, στην εκπομπή που παρουσιάζει  ο Κύπριος παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός Τάσος Τρύφωνος.
Η Τάμτα μίλησε για όλα όσα αφορούν τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό, τις προηγούμενες προσπάθειές της να φτάσει στη σκηνή της Eurovision, αυτό που την έκανε να πει το τελικό "Ναι" φέτος και τις προσδοκίες της από το όλο project
Ωστόσο, μίλησε επίσης για την παιδική της ηλικία στη Γεωργία, τον γάμο της σε πολύ νεαρή ηλικία, την κόρη της, την απόφασή της να εγκαταλείψει τη χώρα της και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα και τελικά την έναρξη μιας πολύ επιτυχημένης καριέρας στη μουσική βιομηχανία. "Είμαι έτοιμη!"



 Αρχικά, η Τάμτα κλήθηκε να μιλήσει για τα συναισθήματά της και είπε: Είμαι λίγο αγχώδεις, αλλά είναι λογικό. Επίσης αισθάνομαι υπεύθυνη για το τι θα κάνω. Είναι μια δύσκολη διαδικασία, αλλά δεν έχω καταφέρει με ευκολία τίποτα στη ζωή μου. Είμαι έτοιμη!  Είμαι καλλιτέχνης για πολλά χρόνια και το κοινό με γνωρίζει. Δεν έχω τίποτα άλλο να αποδείξω. Αισθάνομαι πολύ τυχερή  που πήρα αυτή την απόφαση.   Όταν μιλάμε για τις επαγγελματικές προκλήσεις που έχει συναντήσει στο δρόμο της, σαν να πρωταγωνίστησε για πρώτη φορά σε ένα θεατρικό μουσικό παιχνίδι, επεσήμανε ότι «σίγουρα με βοήθησαν πολύ στη ζωή μου». Έτσι βλέπει την υπόθεση  Eurovision, στην οποία "έχει πολλά θετικά πράγματα να κερδίσει". Σχετικά με το τραγούδι της , είπε: Το Replay είναι ένα πολύ σύγχρονο τραγούδι! Το μόνο που μπορώ να πω τώρα είναι ότι δεν είναι μπαλάντα! Κάποιος μπορεί να την ρωτήσει γιατί εκπροσωπεί την Κύπρο, αντί την Ελλάδα, όπου ζει και εργάζεται, ή την Γεωργία, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Η απάντησή της ήταν:’’ Έχω καριέρα και στην Κύπρο. Ο λαός της χώρας πάντα με υποστήριζε. Έχω την Κύπρο στο μυαλό μου σαν μέρος της Ελλάδας, σαν ελληνικό νησί’’.

Τι έγινε με το Fuego και την Eleni Foureira;
Η Τάμτα δήλωσε ότι πριν από την τελική ανάθεση της κυπριακής εκπροσώπησης στην Ελένη Φουρέιρα το 2018 προσφέρθηκε επίσης να εμφανιστεί στην σκηνή της Eurovision με τον Fuego. Ωστόσο, το πολυάσχολο επαγγελματικό της πρόγραμμα τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γεωργία δεν της επέτρεψε να πετάξει στη Λισαβόνα. Μοιράστηκε επίσης την άποψή της για την Ελένη: Ήταν υπέροχη! Ήταν μια καταπληκτική δουλειά τόσο της Ελένης όσο και της όλης ομάδας! Κατά τη γνώμη μου, υπήρχε λόγος να δοθεί αυτή η ‘’διαδρομή’’ στην Ελένη. Τις  ταιριάξε πολύ!

Για κάποιους  που τη συγκρίνουν ήδη με την Ελένη Φουρέιρα, καθώς πρόκειται να είναι διαδόχου της της Eurovision, διευκρίνισε ότι δεν θα ήθελε να ακολουθήσει μια τέτοια διαδικασία σύγκρισης και συνέχισε: Επικεντρώνωμε σε αυτό που πρέπει να πάρω από τον διαγωνισμό, ανεξάρτητα από την τελική θέση. Έχω αγγίξει τόσο πολύ τα θετικά σχόλια μετά την ανακοίνωση του ονόματος μου. Ό, τι κι αν είναι, θα κριθεί στη σκηνή. Η διάσημη τραγουδίστρια εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη της στην ομάδα με την οποία θα συνεργαστεί, αναφερόμενη επίσης στην προηγούμενη συνεργασία της με τον συνθέτη Άλεξ Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είχε επίσης γράψει το τραγούδι  Unloved, το οποίο αποκλείστηκε από τον ελληνικό τελικό του 2015 λόγω καθυστερημένης υποβολής στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας. 




Μεταξύ άλλων, η Τάμτα ξανα ευχαρίστησε  το Ρικ για την τιμητική  πρόταση που της έκανε για δέυτερη συνεχόμενη χρονιά . Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του CyBC.
Η τελική  ηχογράφηση του τραγουδιού Replay πραγματοποιήθηκε πριν  λίγες μέρες  στη Σουηδία. Όπως αναφέρει η δισκογραφική της εταιρία Minos EMI / Universal, το τραγούδι αναμένεται να κυκλοφορήσει στις πρώτες μέρες του Μαρτίου, ενώ το βίντεο κλιπ θα γυριστεί τον Φεβρουάριο. Ποια είναι η δική σας γνώμη για την Tamta;

Θα μπορούσε να είναι αυτή που θα φέρει στην Κύπρο το πρώτο βραβείο της Eurovision;
Ίδωμεν!

Συντάκτης : Μίνως Αλεξάνδρου