ΠΟΛΩΝΙΑ 2019: Ποιος θα εκπροσωπήσει την Πολωνία στον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2019;




Ανακοινώθηκε σήμερα από τον Πολωνικό Ραδιοτηλεοπτικό TVP σταθμό ότι το γυναικείο συγκρότημα Tulia θα εκπροσωπήσει την Πολωνία στον 64ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2019 μετά από εσωτερική επιλογή.  Αυτή θα είναι η 22η συμμετοχή της Πολωνίας στο Διαγωνισμό της Eurovision από το 1994.

Το συγκρότημα Tulia αποτελείται από τέσσερις γυναικείες φωνές οι οποίες ένωσαν τις δυνάμεις τους μόλις πριν από δύο χρόνια το 2017.
Η Γιοάννα Σίνκιεβιτς, η Ντομινίκα Σιέπκα, η Πατρίτσια Νοβίτσκα και η Τούλια Μπίτζακ.  έχουν δημιουργήσει αυτό το γυναικείο φωνητικό σύνολο και η μουσική τους είναι ένας συνδιασμός παραδοσικών στοιχείων με μία πιο σύγχρονη μουσική παραγωγή.  Έχουν κάνει διάφορες εμφανίσεις σε όλη την Πολωνία και έχουν διακριθεί με διάφορα βραβεία καθώς και με ένα Πλατινένιο Βραβείο για το πρώτο τους Άλμπουμ.  

Το τραγούδι τους θα ανακοινωθεί αργότερα.

Από αριστερά προς δεξιά:
 Η Ντομινίκα Σιέπκα, η 
Γιοάννα Σίνκιεβιτς
η Τούλια Μπίτζακ και η Πατρίτσια Νοβίτσκα.

Η Πολωνία θα διαγωνισθεί στο Πρώτο Μισό του Πρώτου Ημιτελικού.
Στον ίδιο ημιτελικό και στο ίδιο πρώτο μισό θα βρίσκονται και η Κύπρος, η Λευκορωσία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Φινλανδία, η Ουγγαρία, το Μαυροβούνιο, η Σερβία, η Σλοβενία ενώ στο δεύτερο μισό του ίδιου ημιτελικού θα βρίσκονται η Ελλάδα, η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Γεωργία, η Ισλανδία, η Πορτογαλία, το Σαν Μαρίνο και η Ουκρανία.

Πηγή: Eurovision.tv .

Συντάκτρια:
Άννα-Μαρία Κώστα.