ΡΟΥΜΑΝΙΑ 2019 : Με την Ester Peony και το ‘’On a Sunday ‘’ στο Τελ-Αβίβ. - OGAE Cyprus


Με την ολοκλήρωση εθνικού  τελικoύ της Ρουμανίας ‘’ Selectia  Nationala 2019’’γνωρίζουμε
πλέον τον εκπρόσωπο στης χώρας  για φέτος!
 Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στην Πρωτέυουσα  Βουκουρέστη στο στάδιο ‘’ Sala Polivalentă’’ το οποίο φιλοξένησε την Junior Eurovision 2006.
Οι παρουσιαστές της βραδιάς ήταν Ο Andrei  και η Llinca.  Οι ‘’guest stars’’ της βραδιάς ήταν η περσινή νικήτρια του Ισραήλ της Γιουροβίζιον  Netta η οποία ερμήνευσε το νικητήριο "Toy " και τραγούδια από το άλμπουμ της  , αλλά και η νικήτρια της Δανίας  της Γιουροβίζιον 2013 Emelie de Forest η οποία ερμήνευσε το Νικητήριο τραγούδι ‘’Teardrops’’ και τραγούδια από το άλμπουμ της. Επίσης η Emelie de forest ήταν μέλος της   κριτικής επιτροπής του  τελικού. Με το ποσοστό 50% κριτικής επιτροπής και το 50% του τηλεοπτικού κοινού αποφασίστηκε το νικητήριο τραγούδι.

 Τα 12 τραγούδια που διαγωνίστηκαν με τους τραγουδιστές και τα τελικά αποτελέσματα ήταν:










Το τραγούδι με τον τίτλο ‘’ On a Sunday’’ με ερμηνεύτρια την Ester Peony κέρδισε  τον  τελικό ‘’Selectia Nationala ’’ και θα εκπροσωπήσει την Ρουμανία στην Γιουροβίζιον 2019 που πραγματοποιηθεί στο Τελ-Αβίβ του Ισραήλ.


Καλή επιτυχία στη Ρουμανία!

* Η Ρουμανία  συμμετέχει στον θεσμό  απο το 1994  χωρίς  καμία  νίκη  στο  ιστορικό της  και  η καλύτερη  θέση  που κατέλαβε  ήταν  η  3η   ( 2005 & 2010) 

Συντάκτης 

Μίνως Αλεξάνδρου