ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ 2019: Ο Michael Rice με το " Bigger than us" εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου

Το Ηνωμένο Βασίλειο επέλεξε τον εκπρόσωπο του για τον 64ο Διαγωνισμό
Τραγουδιού της Eurovision του 2019. 

Ο Måns Zelmerlöw και η Mel Giedroyc επέστρεψαν ως οικοδεσπότες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Φέτος θα υπήρχαν 3 υποψήφια τραγούδια τα οποία κάθε ένα από αυτά εκτελέστηκαν από δύο διαφορετικούς καλλιτέχνες. Συνολικά έξι τραγουδιστές έλαβαν μέρος σ´αυτή τη διαδικασία “Song-Off” και στη τελική φάση περάσαν μόνο 3 καλλιτέχνες.
Οι υποψήφιοι καλλιτέχνες και τραγούδια που διαγωνίστηκαν στο "Eurovision: You Decide" 2019 ήταν τα εξής:

Πρώτο Song-Off ήταν το "Sweet Lies" των Maria Broberg, την Lise Cabble και Esben Svane. Η Kerrie-Anne πέρασε στην τελική φάση με τις τρείς από τις τρείς ψήφους της κριτικής επιτροπής, αφήνοντας την Anisa εκτός τελικής φάσης.

Δεύτερο Song-Off ήταν το "Freaks" των Jon Maguire, Rick Parkhouse, Corey Sanders και George Tizzard. Στην sing-off μονομαχία ήρθαν αντιμέτωποι ο Jordan Clarke και το συγκρότημα MAID. Ο Jordan Clarke πέρασε στον τελικό με 2 από τις τρείς ψήφους της κριτικής επιτροπής.
Τρίτο και τελευταίο Song-Off ήταν το “Bigger Than Us” σε σύνθεση των Laurell Barker, Anna-Klara Folin, John Lundvik and Jonas Thander. Στην sing-off μονομαχία ο Michael Rice και η Holly Tandy ήρθαν αντιμέτωποι αλλά ο Michael Rice πέρασε στην τελική φάση.
Οι τρείς φιναλίστ της τελικής φάσης ερμήνευσαν πάλι τα υποψήφια τραγούδια και τέθηκαν στην κρίση του τηλεοπτικού κοινού και της κριτικής επιτροπής.

Νικητής και εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου για τον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Τελ Αβιβ είναι ο Michael Rice με το τραγούδι " Bigger than us" των Laurell Barker, Anna-Klara Folin, John Lundvik and Jonas Thander.
Καλή επιτυχία Αγγλία!