ΝΟΡΒΗΓΙΑ 2019 : Στο Τελ Αβίβ με τους KEiiNO και το «Spirit in the sky» !












Η Νορβηγία επέλεξε  τον εκπρόσωπό της για τον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ.
Νικητές στον μεγάλο τελικό αναδείχτηκαν οι KEiiNO με το τραγούδι "Spirit in the sky" .Οι KEiiNO είναι ένα συγκρότημα που  αποτελείται από τους Alexandra Rotan, Fred Buljo και Tom Hugo. 
Ο τελικός του MGP 2019 πραγματοποιήθηκε στο κλειστό στάδιο Oslo Spektrum και δέκα συμμετοχές διαγωνίστηκαν για το χρυσό εισιτήριο μέσα από τρεις γύρους ψηφοφορίας. Παρουσιαστές  της βραδιάς  ήταν ο Kåre Magnus Bergh και η Heidi Ruud Ellingsen.
Τα τέσσερα τραγούδια που προκρίθηκαν στο  "χρυσό τελικό "μετά τις ψήφους κοινού και επιτροπών είναι:
  1. Adrian Jørgensen – The Bubble
  2. Anna-Lisa Kumoji – Holla
  3. Keiino – Spirit in the Sky
  4. D’Sound – Mr. Unicorn

Στο «Χρυσό Τελικό», μετά από μια σύντομη επανάληψη των τραγουδιών, οι τέσσερις φιναλίστ αναμετρήθηκαν σε ζεύγη, όπου οι νικητές κάθε ζευγαριού προκρίθηκαν στη «Χρυσή Μονομαχία». Το αποτέλεσμα καθορίστηκε μόνο από τις ψήφους του κοινού.
Οι δύο φιναλίστ που προκρίθηκαν για να διαγωνιστούν στη «Χρυσή Μονομαχία» ήταν:
  1. Adrian Jørgensen – The Bubble (επικράτησε της Anna-Lisa Kumoji – Holla)
  2. Keiino – Spirit in the Sky (επικράτησαν των D’Sound – Mr. Unicorn)
Με το τέλος και του διαγωνισμού της «Χρυσής Μονομαχίας» νικητής αναδείχθηκε το συγκρότημα  Keiino με το τραγούδι "Spirit in the Sky", έπειτα απο το άρθροισμα των ψήφων που  συγκεντρώθηκαν από την διαδικασία του «Χρυσού Τελικού» αλλά και από τη ψηφοφορία του κοινού.   

Η  Νορβηγία  συμμετέχει στο  θεσμό απο  το  1960  και  έχει στο  ιστορικό  της  3 νίκες (1985, 1995 και 2009) Φέτος, διαγωνίζεται στον 2ο ημιτελικό στις 16 Μαίου και θα εμφανιστεί στο 2ο μισό της  βραδιάς!
Καλή επιτυχία στη Νορβηγία!