ΕΛΒΕΤΙΑ 2019: Ο Luca Hänni με το τραγούδι “She Got Me” θα εκπροσωπήσει την Ελβετία στον 64ο διαγωνισμό της Eurovision.


Ο Luca Hänni αποκαλύφθηκε ως ο Ελβετός εκπρόσωπος για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2019 στο Τελ Αβίβ με το τραγούδι “She Got Me”.


Ο Luca είναι τραγουδιστής και τραγουδοποιός  από τη Βέρνη της Ελβετίας. Είναι γνωστός για την συμμετοχή του στην ένατη σεζόν της εκπομπής Deutschland sucht den Superstar το 2012. Κέρδισε τον διαγωνισμό, καθιστώντας τον πρώτο μη Γερμανό τραγουδιστή να το κάνει. Το ντεμπούτο του single ήταν πρώτο στα  charts στη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία, και το ντεμπούτο άλμπουμ του έφθασε στην πρώτη θέση στην Ελβετία και την Αυστρία.
Ο τραγουδιστής έχει μια σύνδεση με τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ήταν ο εκπρόσωπος που ανακοίνωσε τους βαθμούς της κριτικής επιτροπής της Ελβετίας το 2017.

Ενώ η συμμετοχή της Ελβετίας έχει επιλεγεί εσωτερικά, δύο επιτροπές είχαν συμβάλλει στην απόφαση αυτή. Όλα τα τραγούδια είχαν ακουστεί από έναν συνδυασμό δημόσιας κριτικής επιτροπής και διεθνούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Η δημόσια κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από 100 Ελβετούς πολίτες, ενώ η διεθνής κριτική επιτροπή συγκροτήθηκε από άτομα με συνδέσεις στη Eurovision.


Καλή Επιτυχία Ελβετία!