ΚΥΠΡΟΣ 2019: Η φετινή μας εκπρόσωπος Τάμτα αναχώρησε σήμερα για το Τελ Αβίβ, δείτε τι δήλωσε πριν την αναχώρηση της

H Κύπρος όπως γνωρίζουμε θα εκπροσωπηθεί στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, από την δημοφιλή τραγουδίστρια σε Κύπρο, Ελλάδα και Γεωργία Τάμτα.
Έχοντας στο πλευρό της την μητέρα της και της κόρη της, αναχώρησε σήμερα από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" για το Τελ Αβίβ του Ισραήλ. 
Η Κυπριακή αποστολή ειναι μια από τις πρώτες που θα φθάσει στο Τελ Αβίβ αφού αύριο το Σάββατο στις 10 η ώρα το πρωί (ώρα Κύπρου) θα πραγματοποιήσει την πρώτη της τεχνική πρόβα.
Γεμάτη ενθουσιασμό και την ελπίδα για το καλύτερο αποτέλεσμα η φετινή μας εκπρόσωπος Τάμτα έκανε τις εξής δηλώσεις πριν την αναχώρηση της.
Από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η φετινή εκπρόσωπος μας μοιράζεται την στιγμή της αναχώρησης, από πλευράς μας να ευχηθούμε Καλή Επιτυχία στην Κυπριακή αποστολή και στην εκπρόσωπο μας Τάμτα!

Το φετινό τραγούδι εκπροσώπησης μας, "Replay", είναι μια δημιουργία των στιχουργών Άλεξ Παπακωνσταντίνου, Τζεράλντο Σαντέλλ, Βίκτωρ Σβένσσον, Άλμπιν Νέντλερ, Κρίστοφερ Φόγκελμαρκ και παραγωγή των Άλεξ Παπακωνσταντίνου, Τζεράλντο Σαντέλλ, Βίκτωρ Σβένσσον, Άλμπιν Νέντλερ, Κρίστοφερ Φόγκελμαρκ.
Ο Άλεξ Παπακωνσταντίνου είναι Σουηδός τραγουδοποιός και μουσικός παραγωγός ελληνικής καταγωγής. Έχει δουλέψει με πολλούς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Άννα Βίσση, Antique, Έλενα Παπαρίζου, Άρας, Κάμερον Κάρτιο και Σαρμπέλ. Το 2011, ο Παπακωνσταντίνου υιοθέτησε το ψευδόνυμο Alex P και ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον μουσικό παραγωγό RedOne, συγράφοντας το τραγούδι του Ενρίκε Ιγκλέσιας, "I Like How It Feels". Από τότε, μπήκε στην παραγωγή του RedOne και η ομάδα 2101 songs συνέγραψε και ανέλαβε την παραγωγή του άλμπουμ του Khaled, C'est la vie.
Την επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στην διεθνώς καταξιωμένη καλλιτεχνική διευθύντρια και χορογράφο Sacha Jean-Baptiste. Η Τάμτα θα πλαισιώνεται στην σκηνή από 4 άντρες χορευτές που προέρχονται από την Σουηδία, και πρόκειται για τους Lamin Holmen,  Nilkas Alreryd, Kenny Lantz, Benjamin Troso.
Ο  Lamin Holmen ανεβαίνει για δεύτερη φορά στην σκηνή της Eurovision καθώς το 2017 ήταν στην συμμετοχή της Σουηδίας για το 2017 με τον  Robin Bengtsson και το τραγούδι   I Can’t Go On με το οποίο έφτασε έως την 5η θέση, ενώ έχει πάρει μέρος με αρκετές συμμετοχές του Melodifestivalen.
Ο Nilkas Alreryd εκτός από χορευτής είναι και τραγουδιστής. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές συμμετοχές του Melodifestivalen όπως πέρσι στην συμμετοχή του Mendez, Every Day.
Ο Kenny Lantz ήταν στο Σουηδικό Super Idol το 2016 μαζί με τον Lamin Holmen αλλά και την Sacha Jean Baptiste που έχει αναλάβει την σκηνική παρουσία της Κύπρου φέτος, ενώ το 2018 έκανε τις χορογραφίες μαζί με τον παρουσιαστή του Melodifestivalen David Lindgren.