Eurovision 2019: Ολοκληρώθηκε σήμερα η όγδοη μέρα των προβών. Ακολούθησε η κλήρωση κατάταξής τους στο Μεγάλο Τελικό.


Ολοκληρώθηκε σήμερα, Κυριακή 12 Μαΐου 2019, η όγδοη και τελευταία σειρά τεχνικών προβών με τις έξι χώρες που θα συμμετάσχουν απευθείας στο Μεγάλο Τελικό το Σάββατο, 12 Μαΐου 2019.  Η κάθε χώρα είχε στη διάθεσή της είκοσι λεπτά. Αμέσως μετά την κάθε πρόβα ακολούθησε Συνέντευξη Τύπου για ακόμα είκοσι λεπτά και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κλήρωση κατά την οποία καθορίστηκε σε ποιο από τα δύο μισά θα εμφανιστεί η κάθε χώρα στο Μεγάλο Τελικό.

1.  Την αρχή έκανε η περσινή νικήτρια και φετινή διοργανώτρια χώρα, το Ισραήλ, αφού ο Kobi Μarimi με το τραγούδι του με τον τίτλο "Home" (Σπίτι).  Μετά την πρόβα ακολούθησε Συνέντευξη Τύπου στην οποία δήλωσε ότι θα μπορούσε να τερματίσει πρώτος, τελευταίος, ή οπουδήποτε ενδιάμεσα, εφόσον θα κάνει το καλύτερο θα είναι ευτυχισμένος για οτιδήποτε κι αν συμβεί στην ψυφοφορία.  Το Ισραήλ θα διαγωνιστεί στην 14η Θέση όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση των επι κεφαλής των Αποστόλων τον προηγούμενο Μάρτιο 2019.

 
2.  Στη συνέχεια, ανέβηκε στη σκηνή ο εκπρόσωπος της Γαλλίας, Bilal Hassani με το τραγούδι του με τίτλο "Roi" (King) (Βασιλιάς).  Μαζί του στη σκηνή ανέβηκαν και οι δύο χορεύτριες οι οποίες θα τον πλαισιώνουν, η Lizzy Howell και η Lin Ching-lan.  Στη Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε δήλωσε ότι δεν τον πειράζει οπουδήποτε και αν τερματίσει στο Μεγάλο Τελικό εφόσον θα μπορέσει να μεταφέρει το μήνυμά του και όλα να πάνε καλά στη μεγάλη βραδιά.


Ο Μπιλάλ ήταν ο πρώτος ο οποίος έκοψε το νήμα των κληρώσεων και κληρώθηκε να διαγωνιστεί στο Δεύτερο Μισό του Μεγάλου Τελικού.






3.  Σειρά είχε ο εκπρόσωπος της Ισπανίας, Miki Nuñez με το τραγούδι του με τίτλο "La Venda" (The Blindfold) (Η Μάσκα).  Ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τους υπόλοιπους τραγουδιστές οι οποίοι θα εμπλουτίσουνε φωνητικά το τραγούδι.  Στη Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, δήλωσε ότι είναι πραγματικά ευτυχισμένος με τη σκηνική εμφάνισή και το τι έχει κάνει η ομάδα παραγωγής.

Ο Μίκι συνέχισε τις κληρώσεις και κληρώθηκε να διαγωνιστεί και αυτός στο Δεύτερο Μισό του Μεγάλου Τελικού.






4. Ο εκπρόσωπος της Ιταλίας, Mahmood με το τραγούδι με τίτλο "Soldi" (Money) (Χρήματα).  Η Δεύτερη Πρόβα κύλησε ομαλά με τον Μαχμούντ να δοκιμάζει δύο πουκάμισα.  Το ένα άσπρο με κουκούλα και το άλλο μαύροκόκκινο και άσπρο με κοντά μανίκια.  Θα αποφασίσει εντός της εβδομάδας πιο από τα δύο πουκάμισα θα φορέσει τη μεγάλη βραδιά.

Ο Μαχμούντ κληρώθηκε και αυτός να διαγωνιστεί στο Δεύτερο Μισό του Μεγάλου Τελικού.




5.  Έπειτα σειρά είχε ο εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου, Michael Rice με το τραγούδι του "Bigger Than Us".

Ο Μάικλ κληρώθηκε επίσης στο Δεύτερου Ημιτελικού του Μεγάλου Τελικού.






6. Την αυλαία των τεχνικών προβών για όλες τις 41 συμμετέχουσες χώρες έκλεισαν τα δύο κορίτσια που εκπροσωπούν φέτος τη Γερμανία, οι S!sters με το τραγούδι τους με τον τίτλο "Sister".


Η Λαουρίτα και η Καρλόττα κληρώθηκαν να διαγωνιστούν στο Πρώτο Μισό του Μεγάλου Τελικού.