ΒΕΛΓΙΟ 2020: Αυτό είναι το συγκρότημα που θα εκπροσωπήσει το Βέλγιο τον Μάιο 2020 στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας.




Το Βέλγιο γίνεται για ακόμα μία χρονιά η πρώτη χώρα που ανακοινώνει τον υποψήφιό της για τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2020!

Πρόκειται για το Βελγικό συγκρότημα Hooverphonic, το οποίο σχηματίστηκε τον Οκτώβριο 1995 στην πόλη Σέντ-Νικλάς (Sint-Niklaas), στην Φλαμανδική Περιοχή της Ανατολικής Φλάνδρας.



Το συγκρότημα αποτελείται από τον Αλέξ Καλλιέ στο Μπάσο, τον Προγραμματισμό, τη Σύνθεση και την Παραγωγή της μουσικής, τον Ρέιμοντ Χίρτς στην Κιθάρα και την Λούκα Κρούισμπργχς ως την κύρια φωνή του συγκροτήματος.



Παρόλο που το ρεπερτόριο του συγκροτήματος αρχικά ήταν αποκλειστικά τρίπ-χόπ, ένα μουσικό είδος το οποίο συνδιάζει την χίπ-χόπ και τη House, γρήγορα επέκτειναν τον ήχο τους σε σημείο που δεν περιγραφόταν πλέον σαν ένα μοναδικό μουσικό είδος, αλλά περιλαμβάνουν πλέον και εναλλακτική, ηλεκτρονική, ηλεκτροπόπ, και ένα μείγμα από άλλα.  Το συγκρότημα αρχικά ονομαζόταν Hoover αλλά αποφάσισαν να το μετονομάσουν σε Hooverphonic λόγω της ανακάλυψης άλλων μουσικών συγκροτημάτων με το ίδιο όνομα αλλά και για να αποφύγουν οποιοδήποτε νομικό πρβλημα με τη γνωστή αμερικανική εταιρεία.



Το συγκρότημα Hooverphonic, ο Αλέξ Καλλιέ, η Λούκα Κρούισμπργχς και ο Ρέιμοντ Χίρτς.
Το τραγούδι υπάρχει είδη με τη μορφή Demo, είναι στα Αγγλικά πιθανότατα να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020.

Ο Άλεξ Καλλιέ είναι ένας εκ των συνθετών του τραγουδιού "A Matter of Time" το οποίο ερμήνευσε η Σεννέκ στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2018.

Το Βέλγιο θα εμφανιστεί με κλήρωση είτε στον Πρώτο Ημιτελικό, την Τρίτη 12 Μαΐου 2020, είτε στο Δεύτερο Ημιτελικό, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 και εφόσον προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό, το Σάββατο 16 Μαΐου 2020, στο Ahoy Arena στην πόλη Ρόττερνταμ της Ολλανδίας.  Πιο κάτω παραθέτω ένα δείγμα της δουλειάς των Hooverphonic.


Η Λούκα στον τελικό του The Voice van Vlaanderen το Δεκέμβριο 2017 μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος.




Το πρώτο τραγούδι με τη Λούκα ως τη νέα κύρια τραγουδίστρια του συγκροτήματος.


Το "Looking For Stars" κυκλοφόρησε στις 8 Μαΐου 2019 και είναι ένα από τα τραγούδια του τελευταίου τους άλμπουμ.



Συντάκτρια:
Άννα-Μαρία Κώστα.