Βουλγαρία 2020: Αυτή είναι η Victoria Georgieva η οποία θα εκπροσωπήσει τη Βουλγαρία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2020.



Μετά από την απουσία ενός έτους η Βουλγαρία επιστρέφει δυναμικά στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με τη νεαρή Βικτόρια Γκεοργκίεβα.

Είναι μόλις 22 ετών.  Γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1997 στην πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία μόλις 11 ετών.  Μετά από κάποιο καιρό ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής στη σχολή φωνητικής “Angel Voices” όπου καθηγήτρια φωνητικής της ήταν η Ατανάσκα Λίπτσεβα.  Έκανε προσπάθεια να περάσει στα τρία πρώτα X-Fνactor αλλά δεν πέρασε από τους κριτές περισσότερο λόγω της ηλικίας της.

Στις 08 Σεπτεμβρίου 2015 λίγο πριν κλείσει τα 18 της χρόνια προβλήθηκε η ακρόασή της για τον τέταρτο κύκλο του Βουλγαρικού X-Factor.  Εντάχθηκε στην ομάδα του Βούλγαρου Μουσικού Παραγωγού, Τραγουδοποιού και Ράπερ Κρίστιαν Τάλεβ γνωστού και ως Κρίσκο φτάνοντας μέχρι και το 9ο Live.  Πρόκειται για την ίδια σεζόν που ανέδειξε νικήτρια τη Χριστιάνα Λοΐζου και τον Κρίστιαν Κόστοβ.

Η Βουλγαρική Συμμετοχή θα επιλεχθεί εσωτερικά από το Βουλγαρικό Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα, τη χορηγό Βρετανική Δισκογραφική Εταιρεία Ostereo και την ομάδα της Βικτόρια με καθοδηγητές τους Denyan Yordanov και Vasil Ivanov οι οποίοι ήταν καθοριστικοί παράγοντες στις τρεις προηγούμενες εμφανίσεις (2016, 2017 και 2018).
Το τραγούδι θα ανακοινωθεί το Μάρτιο 2020 με την κυκλοφορία του σχετικού βίντεο κλίπ.  Το καλοκαίρι 2019 ηχογραφούσε με το Μπόρισλαβ Μιλάνοβ ο οποίος ήταν ο συνθέτης όλων των Βουλγαρικών συμμετοχών από το 2016 μέχρι το 2018 και που πιθανότατα θα είναι και ο συνθέτης της επερχόμενης συμμετοχής της χώρας στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας.







Το τελευταίο Single της Βικτώρια το οποίο κυκλοφόρησε στις 21 Ιουνίου 2019.


Συντάκτρια:
Άννα-Μαρία Κώστα.