ΚΥΠΡΟΣ 2020: Ο Sandro Nicolas εκπρόσωπος της Κύπρου στο Rotterdam


Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, προέκυψαν
λεπτομέρειες για την εσωτερική διαδικασία επιλογής που χρησιμοποιεί ο κυπριακός ραδιοτηλεοπτικός φορέας CyBC για τη Eurovision του 2020. Αυτό περιλάμβανε και την είδηση ​​ότι η Κύπρος αναζητούσε έναν άνδρα τραγουδιστή για το Ρότερνταμ. Και τώρα έχει προκύψει ένα όνομα - Sandro Nicolas .
Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός CyBC βρίσκεται σε συνομιλίες με τον Ελληνοαμερικανό καλλιτέχνη για να είναι ο άνθρωπος της Κύπρου στο Ρότερνταμ.

Ο Sandro λέγεται ότι ήταν επίσης στη λίστα επιθυμιών του Γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού NDR να είναι μέρος της διαδικασίας επιλογής τους για την Eurovision του 2020. Όμως ένας καλλιτέχνης μπορεί να αντιπροσωπεύει μόνο μία χώρα και όλα τα σημάδια δείχνουν ότι ο Sandro θα πάει με την Κύπρο.
Ο Sandro Nicolas, γεννημένος στη Γερμανία ως Alessandro Rütten, από Αμερικανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Μιλάει Γερμανικά, Αγγλικά και Ελληνικά. Η μουσική αποτελεί μέρος της ζωής του από νεαρή ηλικία. 

Το 2015, πέρασε από της οντισιόν για το Supertalent - τη γερμανική έκδοση του Got Talent χωρίς να φτάσει μακριά στον διαγωνισμό. 

Το 2018, συμμετείχε στο the Voice της Γερμανίας όπου εντυπωσίασε τους μέντορες και το παρευρισκομενο κοινό με την ερμηνεία του αλλά στην συνέχεια του διαγωνισμού αποκλείστηκε στα sings-offs αφήνοντας όμως τις καλύτερες εντυπώσεις από την συμμετοχή του.
Το 2019, συμμετείχε στο New wave festival ως εκπρόσωπος της Αμερικής, κάνοντας το πρώτο του ντεμπούτο με το καλλιτεχνικό όνομα Sandro Nicolas. Κατά την εβδομάδα του φεστιβάλ ενθουσίασε το πάνελ των κριτών όπου κατατάσσεται στην 6η θέση με 243 βαθμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκάλυψε η εκπομπή "Έλα να δεις" το ΡΙΚ έχει ήδη εγκρίνει την συμμετοχή του Sandros Nicolas και οι τίτλοι των τριών υποψηφίων τραγουδιών είναι οι εξής:
Mucho Calor 
Can’t Look Away
Never Let You Down

Αναμένουμε λοιπόν την επίσημη ανακοίνωση του ΡΙΚ αλλά ο ίδιος ο τραγουδοποιός όπως μας ενημερώνει στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram sandromusic_official, προετοιμάζει μια μεγάλη έκπληξη για το 2020.