Νορβηγία 2020: Αυτό είναι το τραγούδι το οποίο προκρίθηκε στο Μεγάλο Τελικό του 59ου Melodi Grand Prix 2020.
Ολοκληρώθηκε χθές βράδυ ο Δεύτερος Ημιτελικός του 59ου Melodi Grand Prix 2020 ο οποίος ανέδειξε ακόμη έναν φιναλίστ.  Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο H3 Arena στην πόλη Fornebu της Νορβηγίας με παρουσιαστές τον Kåre Magnus Bergh, την Ingrid Gjessing Linhave και τον Ronny Brede Aase.

Σε αυτόν τον Δεύτερο Ημιτελικό έλαβαν μέρος τέσσερις συμμετέχοντες ερμηνεύοντας τα τραγούδια τους σε μονομαχίες.  Από την κάθε μονομαχία ψηφίστηκε το ένα από τα δύο.  Τα δύο τελικά τραγούδια μονομάχησαν μεταξύ τους και ο νικητής αυτής της τελικής μονομαχίας προκρίθηκε για το μεγάλο τελικό, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020.Η πρώτη μονομαχία έγινε ανάμεσα στον Tore Petterson με το τραγούδι του “The Start of Something New” και στο ντουέτο Kim Wigaard και Maria Mohn με το τραγούδι τους “Fool for Love”.  Από αυτό τη μονομαχία νικητήριο αναδείχθηκε το ντουέτο της Kim Wigaard και της Maria Mohn και πήραν την πρόκριση για την τελική χρυσή μονομαχία.

Η δεύτερη μονομαχία πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στην Anna Jæger με το τραγούδι της “How About Mars” και τον Rein Alexander και το τραγούδι του «One Last Time».  Νικητής σε  αυτή τη μονομαχία αναδείχθηκε ο Rein Alexander.
Νικητής της Τελικής Μονομαχίας αναδείχθηκε ο Rein Alexander.Το ντουέτο Didrik και Emil με το τραγούδι τους «Out of Air» είναι η επιλογή της κριτικής επιτροπής το οποίο θα διαγωνιστεί απευθείας στο Μεγάλο Τελικό.Ο Μεγάλος Τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στην πόλη Trondheim της Νορβηγίας.  Θα είναι η τρίτη φορά που ο τελικός θα φιλοξενηθεί 

Συντάκτρια άρθρου:
Άννα-Μαρία Κώστα.