ΚΥΠΡΟΣ 2020: Ο Alfie Arcuri ο συνθέτης της Κυπριακής συμμετοχής












Από την επίσημη σελίδα στο facebook CYBC:
Eurovision Cyprus, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Κύπρου ξεκίνησε να μας δίνει στοιχεία για την συμμετοχή της Κύπρου.

Το πρώτο στοιχείο που δόθηκε ήταν ένα απόσπασμα από το βίντεο κλιπ ενός τραγουδιού του Alfie Arcuri με λίγες ώρες αργότερα, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας να επιβεβαιώνει ότι το κλιπ σχετίζεται κατά μία έννοια με την συμμετοχή του Sandro.

Σήμερα μέσω της επίσημης σελίδας στο facebook CYBC: Eurovision Cyprus, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Κύπρου ανακοίνωσε ότι ο Alfie Arcuri θα είναι ο συνθέτης της Κυπριακής συμμετοχής.
Ο Alfie Arcuri, στέφθηκε νικητής του The Voice της Αυστραλίας το 2016. 
Γεννημένος από Ιταλο-Αυστραλούς γονείς, ο Alfie κέρδισε τις καρδιές του έθνους με την γοητευτική του προσωπικότητα και μοναδική φωνή. Έχει υπογράψει μια παγκόσμια συμφωνία με την Universal Music, ο Alfie τον περασμένο χρόνο έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο περιζήτητους συνθέτες και παραγωγούς του κόσμου, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στις ΗΠΑ. 
Το «If they only new» που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2017 έχει ήδη ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια streaming σε όλες τις πλατφόρμες. 
Το 2019 ήταν ένας από τους δέκα υποψήφιους στον πρώτο διοργανωμένο εθνικό τελικό της Αυστραλίας για τη Eurovision. Η συμμετοχή του «To Myself» κατάφερε να τερματίσει στη 5η θέση του εθνικού τελικού έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 49 βαθμούς. 
Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς συμμετείχε το «Golden Stag Festival» της Ρουμανίας εκπροσωπώντας την Αυστραλία κερδίζοντας τον βραβείο «Καλύτερη Ερμηνεία Ρουμανικού Τραγουδιού».  
Λίγο καιρό αργότερα κυκλοφόρησε τη τελευταία του μέχρι στιγμής δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Same». Το επερχόμενο single "Same" ήταν πρόσφατα φιναλίστ ανάμεσα σε πάνω από 4.000 συμμετοχές στον διαγωνισμό 2018 Vanda και Young Songwriting.