ΡΟΥΜΑΝΙΑ 2020: Με το Alcohol you η Roxen στο Ρότερνταμ


Ολοκληρώθηκε ο εθνικός τελικός Selection
Naţională 2020 της Ρουμανίας, όπου επιλεγεί το τραγούδι εκπροσώπησης. Η εκπρόσωπος της Ρουμανίας Roxen επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την χώρα μέσω εσωτερικής επιλογής, η Roxen επιλέχθηκε από τον τηλεοπτικό οργανισμό TVR μετά από τις συμβουλές από μιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία ανέλυσε και προσδιόρισε τον καλλιτέχνη με βάση τις φωνητικές ικανότητες, καλλιτεχνικές επιδόσεις, μουσική ενσυναίσθηση και την  εκφραστικότητα.

Κατά την διάρκεια του τελικού, η Roxen ερμήνευσε τα 5 υποψήφια τραγούδια που είχαν ήδη δοθεί στην δημοσιότητα. Το αποτέλεσμα κρίθηκε από το 50% των ψήφων του τηλεοπτικού κοινού και το 50% των ψήφων της κριτικής επιτροπής. 
Τα τραγούδια που θα διαγωνίστηκαν ήταν τα:
Alcohol you

Storm

Beautiful Disaster

Cherry Red

Colors

Καλεσμένοι του αποψινού τελικού ήταν η νικήτρια της Eurovision 2012 Loreen, η εκπρόσωπος της Μολδαβίας Natalia Gordienko, η φετινή εκπρόσωπος της Νορβηγίας Ulrikke, η Elena Gheorghe εκπρόσωπος της Ρουμανίας το 2009 και ο φετινός μας εκπρόσωπος Sandro όπου ερμήνευσε το Fuego της Ελένης Φουρείρα και το Replay της Τάμτα με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Τα 5 υποψήφια τραγούδια ήταν:

Νικητήριο τραγούδι εκπροσώπησης επιλέχθηκε το Alcohol you
Καλή επιτυχία Ρουμανία!