EUROVISION 2021: Γνωρίζουμε την ταλαντούχα εκπρόσωπο μας Έλενα Τσαγκρινού

Γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1994 στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική και φοίτησε σε Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο. Το 2009, συμμετείχε στο talent show του ΑΝΤ1 "Ελλάδα έχεις ταλέντο".

Το καλοκαίρι του 2013, επιλέχθηκε σε οντισιόν από το συγκρότημα OtherView και έτσι υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία Feelgood Records.
Στις 8 Ιανουαρίου 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο τους κομμάτι με τίτλο «What You Want», σε στίχους και μουσική των ίδιων με την Gabriella Ellis. 
Λίγους μήνες αργότερα, κυκλοφόρησαν το δεύτερο κομμάτι τους, με τίτλο «Ο Γύρος Του Κόσμου», το οποίο ξεπέρασε σε προβολές το πρώτο. 
Η Έλενα συμμετείχε στο μουσικό show του MEGA, «Just The 2 Of Us» ως coach του Ιβάν Σβιτάιλο.
Το 2015, κυκλοφόρησαν ως συγκρότημα τέσσερα νέα κομμάτια.

Το «Δικαίωση» μαζί με τον Arva
«Όλα Αυτά Που Νιώθω»
«In The Club Bi**h» 
«Σε Θέλω Τώρα». 

Το 2016, κυκλοφόρησαν τα κομμάτια «Ξανά» 
και «Εμείς Μαζί». Το δεύτερο μάλιστα ήταν σε συνεργασία με τους Goin' Through και αποτέλεσε soundtrack της ταινίας «The Bachelor».

Την ίδια χρονιά εμφανίστηκαν στα MadWalk μαζί με τη Josephine και τη Μαρία Κορινθίου. 
Τη σεζόν 2016-2017, ήταν παρουσιάστρια των backstage στο talent show του ΣΚΑΙ, The Voice of Greece


Το 2017, ως συγκρότημα, ανακοίνωσαν την αποχώρηση τους από τη Feelgood Records και τη συνεργασία με την Panik Records. Κυκλοφόρησαν μάλιστα δύο κομμάτια με δικούς τους στίχους και μουσική: 
«Άστο Σε Μένα» 

και «Τώρα ή Ποτέ»
ενώ εμφανίστηκαν σε δύο βραβεία. Στα Mad Video Music Awards, ερμηνεύοντας το τραγούδι «Κάνε Με» σε remix με τον ράπερ Mike 
αλλά και τα κυπριακά Super Music Awards,
στα MadWalk - The Fashion Music Project, 
και στο MTN MadWalk Cyprus.


Τη σεζόν 2017-2018 συμμετείχαν στα MadWalk - The Fashion Music Project, ερμηνεύοντας το «Havana» της Καμίλα Καμπέγιο μαζί με τη Θωμαή Απέργη. 
Στα μέσα της ίδιας χρονιάς, η Τσαγκρινού ανακοίνωσε την αποχώρηση της από τους OtherView, ύστερα από τη συμπλήρωση των πέντε ετών συνεργασίας, προκειμένου να ακολουθήσει σόλο καριέρα.

Μετά την αποχώρηση της από τους OtherView,  τον Ιούνιο του 2018, εμφανίστηκε στα Mad Video Music Awards ερμηνεύοντας σε remix το κομμάτι του Πάνου Κιάμου «Θέλω Να Σε Ξαναδώ» μαζί με τον Bo. 

Την 1η Ιουλίου 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο κομμάτι, με τίτλο «Πάμε Απ' Την Αρχή».

Στις 23 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, κυκλοφόρησε το δεύτερο της σόλο κομμάτι, με τίτλο «Παράδεισος», σε στίχους & μουσική των Arcade. 

Τον Απρίλιο του 2019, συμμετείχε στο MadWalk - The Fashion Music Project, ερμηνεύοντας με τον Δάκη το κομμάτι «Τσάι Με Λεμόνι».
Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, εμφανίστηκε στα Mad Video Music Awards ερμηνεύοντας το κομμάτι «Σαν Λάβα» με τον OGE.

Στις 2 Νοεμβρίου 2019 κυκλοφόρησε το τρίτο της σόλο τραγούδι, με τίτλο «Λόγια». 

Τον Ιούλιο του 2020 κυκλοφόρησε το τέταρτο της σόλο τραγούδι με τίτλο «Amore» 

και μια συνεργασία με τον Mike, με τίτλο «Πάρε Με Αγκαλιά». 

Και οδηγούμαστε αισίως στις 25 Νοεμβρίου 2020, όπου ανακοινώθηκε ότι θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2021, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, με το τραγούδι «El Diablo».


Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην εκπρόσωπος μας Έλενα Τσαγκρινού και στην Κύπρο μας!