EUROVISION 2021: Τα τελικά 3 επικρατέστερα σενάρια για την διοργάνωση του διαγωνισμού, τι να αναμένουμε;

Πέρυσι, ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξουν 4 πιθανά σενάρια κατά τα οποία ο Διαγωνισμός θα μπορούσε να λάβει χώρα το 2021. Καθώς ο Διαγωνισμός πλησιάζει σε τρεις μόλις μήνες , γίνεται εμφανές ποιο από τα σενάρια δεν είναι πλέον βιώσιμο.

Τι γνωρίζουμε:

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σίγουρα στις 18, 20 και 22 Μαΐου. Μέσα σε 3 μήνες ακόμη, οι διοργανωτές του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2021 συμφώνησαν σε μια αποφασιστική, αλλά ρεαλιστική προσέγγιση στην τελική φάση των προετοιμασιών.

Φυσικά, η υγεία και η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων είναι η πρώτη προτεραιότητα. Σε απάντηση στην συνεχιζόμενη πανδημία κοροναϊού, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU) μαζί με τους Ολλανδούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς NPO, NOS και AVROTROS και την Πόλη του Ρότερνταμ απέκλεισαν ότι ο 65ος Διαγωνισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί «κανονικά» φέτος. Αυτό σημαίνει ότι το σενάριο Α δεν θα προχωρήσει.

«Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision σίγουρα θα κάνει την επιστροφή του τον Μάιο παρά την πανδημία, αλλά, στις επικρατούσες συνθήκες, είναι δυστυχώς αδύνατο να διοργανωθεί η εκδήλωση με τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει», δήλωσε ο Martin Österdahl, Εκτελεστικός επόπτης του τραγουδιού της Eurovision Διαγωνισμός.

«Είμαστε ευγνώμονες για την ανανεωμένη δέσμευση και υποστήριξη από την πόλη του Ρότερνταμ και τη συνεχή υποστήριξη όλων των συμμετεχόντων ραδιοτηλεοπτικών φορέων. Ελπίζουμε πολύ να μπορέσουμε να συγκεντρωθούμε στο Ρότερνταμ τον Μάιο και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε τις επόμενες εβδομάδες για να το επιτύχουμε. Με μια συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση αφιερώνουμε τον χρόνο μας για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με τον καλύτερο και ασφαλέστερο δυνατό τρόπο », πρόσθεσε.

Οι διοργανωτές θα επικεντρώσουν τώρα τις προσπάθειές τους στο Σενάριο Β. Αυτή η περίσταση θα συνεπαγόταν τη διοργάνωση μιας κοινωνικά απομακρυσμένης εκδήλωσης.
«Η ασφάλεια, η υγεία και η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, από το πλήρωμα έως τους καλλιτέχνες, είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Παρακολουθούμε στενά τις διεθνείς εξελίξεις και συνεχίζουμε να διερευνούμε και να σχεδιάζουμε 3 αναθεωρημένα σενάρια (Β, Γκαι Δ) που ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά το περασμένο φθινόπωρο », πρόσθεσε ο Österdahl.

Μια περαιτέρω απόφαση για το πώς θα διοργανωθεί ο Διαγωνισμός θα ληφθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η Sietse Bakker, Εκτελεστική Επίτροπος Παραγωγών για τους Host Broadcasters NPO, NOS και AVROTROS δήλωσε: «Μένοντας ευέλικτοι όσο μπορούμε, στοχεύουμε να κάνουμε τον καλύτερο δυνατό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision υπό αυτές τις συνθήκες. Πρωταρχικός μας στόχος είναι και οι 41 καλλιτέχνες να βρίσκονται όλοι στην ίδια σκηνή και να καλωσορίσουμε τους δημοσιογράφους να καλύψουν τον Διαγωνισμό. "

Τα 3 σενάρια που σχεδιάζονται είναι:

Σενάριο Β: Διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision κοινωνικά απομακρυσμένου

Όλοι οι συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ θα πρέπει να διατηρούν κοινωνικές αποστάσεις.

Στο χώρο θα εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα υγείας και ασφάλειας (συμπεριλαμβανομένων των συχνών τεστ COVID). Θα τηρηθεί ένα πρωτόκολλο για την προστασία των καλλιτεχνών, των αντιπροσωπειών και του πληρώματος. 

Εάν υπάρχουν αντιπροσωπείες που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ, οι καλλιτέχνες τους θα εκτελέσουν " live-on-tape " με τη χρήση μιας ηχογραφημένης παράστασης.

Όσοι μπορούν να ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ θα εμφανιστούν ζωντανά στη σκηνή.

Θα υπήρχαν 9 παραστάσεις (6 πρόβες, 2 ημιτελικοί και ένας μεγάλος τελικός), είτε χωρίς κοινό είτε με μειωμένο κοινό που θα επιτρέπει κοινωνικές αποστάσεις. 

Θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες στην πόλη του Ρότερνταμ με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο.

Σενάριο Γ: Διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision με περιορισμό ταξιδιού

Ένας διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, από το Ahoy Arena του Ρότερνταμ, αλλά καμία αντιπροσωπεία ή καλλιτέχνης δεν θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ.

Οι οικοδεσπότες θα εξακολουθούν να εμφανίζονται ζωντανά από το Ahoy.

Οι παραστάσεις ΟΛΩΝ των συμμετεχόντων θα είναι «live-on-tape».

Στο χώρο θα εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα υγείας και ασφάλειας (συμπεριλαμβανομένων των συχνών τεστ COVID).

Θα τηρηθεί ένα πρωτόκολλο για την προστασία του προσωπικού.

Θα υπήρχαν 9 παραστάσεις (6 πρόβες, 2 ημιτελικοί και ένας μεγάλος τελικός), είτε χωρίς κοινό είτε με μειωμένο κοινό που θα επιτρέπει κοινωνικές αποστάσεις. 

Θα υπάρξουν μειωμένες δραστηριότητες στην πόλη του Ρότερνταμ που θα πραγματοποιούνται με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο.

Σενάριο Δ: Διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision

Ένας διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision χωρίς κοινό.

Οι παραστάσεις όλων των συμμετεχόντων θα είναι «live-on-tape».

Θα υπήρχαν 9 παραστάσεις (6 πρόβες, 2 ημιτελικοί και ένας μεγάλος τελικός), αλλά χωρίς κοινό.

Υγεία και την ασφάλεια

Έχει αναπτυχθεί ένα εκτεταμένο σχέδιο υγείας και ασφάλειας για όλα τα σενάρια που εγγυώνται τη μέγιστη προστασία όλων των παρόντων στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Καταρτίστηκε επίσης ένα ειδικό πρωτόκολλο coronavirus που αντικατοπτρίζει εκείνα που χρησιμοποιούνται ήδη από τη Formula 1 και την UEFA για παράδειγμα.

Ανανεωμένη υποστήριξη

Τις τελευταίες εβδομάδες, η πόλη του Ρότερνταμ έχει ανανεώσει τη δέσμευσή της να συνεργαστεί με τους EBU, NOS, NPO και AVROTROS για την παραγωγή ενός υπέροχου γεγονότος ανεξάρτητα από τις περιστάσεις. Ο σύμβουλος Said Kasmi από την πόλη του Ρότερνταμ είπε: «Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ, ζωντανός από το Ahoy, είναι μια ακτίνα φωτός που προσβλέπουμε μαζί. Ως Host City, είμαστε αισιόδοξοι, ενθουσιώδεις και ρεαλιστές. Εντός των διαθέσιμων δυνατοτήτων, θα κάνουμε το καλύτερο αυτής της κατάστασης μαζί με τους συνεργάτες μας! Ας ελπίσουμε ότι αυτός ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος θα είναι διαφορετικός από τους 64 προηγούμενους διαγωνισμούς, θα προσφέρει εξαιρετικές νέες ευκαιρίες για συνεργάτες και επιχειρηματίες στην πόλη. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο: Το Ρότερνταμ θα ανοίξει ξανά! "

Η ολλανδική κυβέρνηση έχει επίσης διαβεβαιώσει ότι, σε περίπτωση διεξαγωγής του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Σενάριο Β, όλοι οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες και αντιπροσωπείες θα μπορούν να εισέλθουν στις Κάτω Χώρες.

Επιστροφές εισιτηρίων

Καθώς θα υπάρχει μικρότερη χωρητικότητα για ένα κοινό στα Σενάρια Β ​​και Γ, οι διοργανωτές αποφάσισαν να επιστρέψουν όλους στους τρέχοντες κατόχους εισιτηρίων αυτόν τον μήνα και αργότερα να τους δώσουν την επιλογή να επαναγοράσουν εισιτήρια. 

Ο αριθμός των διαθέσιμων εισιτηρίων για κάθε παράσταση θα εξαρτάται από τις κυβερνητικές οδηγίες σχετικά με την κοινωνική απόσταση. Οι διοργανωτές επιθυμούν να τονίσουν ότι, εάν το επιτρέπουν οι περιστάσεις, θα υπάρξουν ευκαιρίες να πουλήσουν περισσότερα εισιτήρια αργότερα.