ΑΡΜΕΝΙΑ 2021: Η Αρμενία αποσύρεται από το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021

 Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Αρμενίας, AMPTV, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision (ESC).

Παρά τις καλύτερες προσπάθειες, η AMPTV αναφέρει ότι τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά την επιβεβαίωση της συμμετοχής της Αρμενίας στο φετινό γεγονός κατέστησαν αδύνατη την οργάνωση μιας συμμετοχής εγκαίρως για την προθεσμία αυτού του μήνα.

Η AMPTV μας είπε:

"Μετά από προσεκτικές και λεπτομερείς συζητήσεις, η Δημόσια Τηλεόραση της Αρμενίας αποφάσισε να αποσυρθεί από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021, λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία γεγονότα, τη βραχύτητα του χρόνου παραγωγής καθώς και άλλους αντικειμενικούς λόγους που κάνουν την κατάλληλη συμμετοχή της Αρμενίας στο ESC 2021 αδύνατο."

Ο Martin Österdahl, Εκτελεστικός Επόπτης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, δήλωσε:

"Η κοινότητα της EBU (Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων) λυπάται βαθιά που η AMPTV αποφάσισε να αποσυρθεί από τη συμμετοχή της στο φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η Αρμενία έχει ένα υπέροχο ρεκόρ στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και πάντα φέρνει στη σκηνή ενθουσιασμό και ποιότητα. Καταλαβαίνουμε τους λόγους για την απόσυρσή τους και θα χάσουμε τη σκληρή και επαγγελματική τους αντιπροσωπεία στο Ρότερνταμ. Ελπίζουμε πάρα πολύ να καλωσορίσουμε την Αρμενία το 2022. "

40 χώρες παραμένουν στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021 και θα διαγωνιστούν σε δύο ημιτελικούς (18 και 20 Μαΐου) και στον Μεγάλο Τελικό (Σάββατο 22 Μαΐου).