ΚΡΟΑΤΙΑ 2018: Η Franka Batelić η φετινή εκπρόσωπος

Η Franka θα εκπροσωπήσει την Κροατία
στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στη Λισαβόνα με το τραγούδι «Crazy». Το τραγούδι γράφτηκε από τον Branimir Mihaljević.


Πέρυσι, πολλά τοπικά ΜΜΕ ισχυρίστηκαν ότι η HRT, ο κροατικός εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, θα φέρει πίσω τον εθνικο τελικό «Dora». Ο εθνικός τελικός «Dora» χρησιμοποιήθηκε για να επιλέξει όλες τις συμμετοχές της Κροατίας στη Eurovision από το 1993 μέχρι το 2011. Ωστόσο, λόγω των οικονομικών δυσκολιών, ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός αποφάσισε να επιλέξει εσωτερικά τον αντιπρόσωπό του στη Λισαβόνα. Η είδηση ακούστηκε για πρώτη φορά από την εφημερίδα Jutarnji, ότι η Φράνκα επιλέχθηκε με το τραγούδι Crazy, και αργότερα σήμερα το πρωί επιβεβαίωσε σε ένα δελτίο τύπου από το Eurosong.hr ακολουθούμενο από την επίσημη ανακοίνωση της Franka στη σελίδα της στο Facebook.
Το κορίτσι που πρόκειται να ταξιδέψει την κροατική σημαία στην Πορτογαλία αυτό το Μάιο είναι η Franka Batelić, γνωστή και ως Franka. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι Crazy. Η Φράνκα είναι 25 ετών και από τη Ριέκα. Η τραγουδίστρια έγινε διάσημη στην πατρίδα της όταν κέρδισε το Showtime, μια τηλεοπτική εκπομπή παρόμοια με την Pop Idol, το 2007.

Η Φράνκα συμμετείχε προηγουμένως στη Ντόρα δύο φορές. Έκανε το ντεμπούτο της το 2009, τερματίζοντας την 7η θέση στον εθνικό τελικό αλλά και το ίδιο το 2010. Επίσης το τραγούδι της Franka, Ruža U Kamenu, κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού OGAE το 2008. Το 2010 ανακοίνωσε την κυκλοφορία του πρώτου  της album, κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Η Φρανκα αντίθετα απουσίαζε από την κροατική μουσική σκηνή από το 2013. Επέστρεψε τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν κυκλοφόρησε την μπαλάντα S Tobom.

Το Crazy γράφτηκε από τον Branimir Mihaljević και σήμερα στις 14:00 στο HRT - HR 2 στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα Drugi dio dana, η Franka θα μιλήσει για τη συμμετοχή και το τραγούδι της μαζί με τον music editor της HRT Zlatko Turkalj Turki.

Ένα μικρό δείγμα από την πρόσφατη της δουλειά.