ΙΣΡΑΗΛ 2018: Οι τέσσερις φιναλίστ για τον μεγάλο τελικό

Επιλέχτηκαν οι τέσσερις φιναλίστ για το τελικό του HaKokhav HaBa, την επιλογή
του Ισραήλ για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2018.
Ο ημιτελικός του HaKokhav HaBa πραγματοποιήθηκε σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, οι κριτές επέλεξαν δύο διαγωνιζόμενους για να διαγωνιστούν ο ένας ενάντια στον άλλον για την πρώτη θέση στον τελικό. Η Netta Barzilai κέρδισε με 67% τη Riki Ben Ari 44%.
Netta Barzilai
Στο δεύτερο μέρος πραγματοποιήθηκαν δύο γύροι. Στον πρώτο γύρο, οι υπόλοιποι πέντε συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν για τη δεύτερη θέση στον τελικό. Ο διαγωνιζόμενος με την υψηλότερη βαθμολογία κέρδισε. Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
Chen Aharoni : 86% 
Eden Meiri : 71%
Riki Ben Ari : 75%
Howie Danao : 52%
Jonathan Mergui : 63%
Chen Aharoni
Στο δεύτερο γύρο, οι τέσσερις εναπομείναντες διαγωνιζόμενοι διαγωνίστηκαν σε μονομαχίες για τις δύο τελευταίες θέσεις στον τελικό. Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Riki Ben Ari (82%) v Eden Meiri (76%)
Riki Ben Ari
Jonathan Mergui (88%) v Howie Danao (52%)
Jonathan Mergui
Οι τέσσερις φιναλίστ θα συναγωνιστούν στο ζωντανό τελικό στις 13 Φεβρουαρίου. Ο νικητής θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στη Λισαβόνα τον Μάιο. Το τραγούδι θα επιλεγεί μετά τον τελικό και πριν από τις 19 Φεβρουαρίου.
Το IPBC διοργανωτής για πρώτη φορά φέτος για την Ισραηλινή συμμετοχή στην Eurovision που παρά το γεγονός ότι δεν πέτυχε ακόμη την πλήρη συμμετοχή στην EBU, η EBU επέτρεψε στο Ισραήλ να συνεχίσει να συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Eurovision.