Τσεχία 2018: Mikolas Josef και “Lie To Me”

Image may contain: 1 person, close-up

Η Τσεχία αποφάσισε! Ο Mikolas Josef με το τραγούδι “ Lie To Me” θα ταξιδέψει με τη σημαία της Τσεχίας στη Λισαβόνα τον Μάιο.
Ο Mikolas Josef κέρδισε την τσεχική επιλογή για τη Λισαβόνα 2018: “Eurovision Song CZ” με το τραγούδι "Lie To Me"

Ο νικητής του διαγωνισμού «Eurovision Song CZ», Mikolas Josef, έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων τόσο από τη διεθνή κριτική επιτροπή όσο και από το κοινό της Τσεχίας και θα εκπροσωπήσει τη Τσεχία στη Λισαβόνα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.
Από τις 8 έως τις 22 Ιανουαρίου 2018 το κοινό μπορούσε να ψηφίσει το αγαπημένο του τραγούδι μέσω της επίσημης εφαρμογής Eurovision. Τα αποτελέσματα των ψήφων απο το κοινό της Τσεχίας συνδυάστηκαν με τα αποτελέσματα της διεθνούς κριτικής επιτροπής. ( 50-50%).


Τα αποτελέσματα της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής ανακοινώθηκαν στις 22 Ιανουαρίου 2018 επίσης με νικητή τον Mikolas Josef.
Η Τσεχία έχει συμμετάσχει 6 φορές στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Μετά από τρία χρόνια πολύ κακών αποτελεσμάτων (2007, 2008, 2009) αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τον διαγωνισμό για πέντε χρόνια. Αλλά η ελπίδα τους για τη Eurovision δεν πέθανε ποτέ, έτσι επέστρεψαν το 2015 με το "Hope Never Dies" (Marta & Václav) αλλά δεν κατάφεραν να περάσουν στον Τελικό.
Το 2016 για πρώτη φορά η Τσεχία κατάφερε να προκριθεί στο Μεγάλο Τελικό της Eurovision με το τραγούδι "I Stand" της Gabriela Gunčíková. Θα τα καταφέρει άραγε και φέτος ο Mikolas Josef; 
Η Τσεχία θα διαγωνιστεί στον 1ο Ημιτελικό στις 8 Μαίου μαζί με την Κύπρο και την Ελλάδα.

Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι της Τσεχίας εδώ: