ΚΡΟΑΤΙΑ 2018: Ακούστε το τραγούδι της Κροατίας “Crazy” από την Franka.



Η Franka θα εκπροσωπήσει την Κροατία στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στη Λισαβόνα με το τραγούδι «Crazy». Το τραγούδι γράφτηκε από τον Branimir Mihaljević.

Πέρυσι, πολλά τοπικά ΜΜΕ ισχυρίστηκαν ότι η HRT, ο κροατικός εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, θα επαναφέρει τον εθνικό τελικό «Dora». Ο εθνικός τελικός «Dora» χρησιμοποιήθηκε για να επιλέξει όλες τις συμμετοχές της Κροατίας στη Eurovision από το 1993 μέχρι το 2011. Ωστόσο, λόγω των οικονομικών δυσκολιών, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας αποφάσισε να κάνει απευθείας ανάθεση στον αντιπρόσωπό του για τη Λισαβόνα. Η είδηση ακούστηκε για πρώτη φορά από την εφημερίδα Jutarnji, ότι η Franka επιλέχθηκε με το τραγούδι “Crazy”, και αργότερα επιβεβαιώθηκε σε ένα δελτίο τύπου από το Eurosong.hr ακολουθούμενο από την επίσημη ανακοίνωση της Franka στη σελίδα της στο Facebook.
 Η Franka είναι 25 ετών και είναι από τη Ριέκα. Η τραγουδίστρια έγινε διάσημη στην πατρίδα της όταν κέρδισε το “Showtime”, μια τηλεοπτική εκπομπή παρόμοια με το “Pop Idol”, το 2007.

Η  Franka συμμετείχε προηγουμένως στον εθνικό τελικό “Dora” δύο φορές. Έκανε το ντεμπούτο της το 2009, τερματίζοντας στην 7η θέση και αντίστοιχα το ίδιο το 2010. Επίσης το τραγούδι της Franka, “Ruža U Kamenu”, κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού OGAE το 2008. Το 2010 ανακοίνωσε την κυκλοφορία του πρώτου  της album, κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Η Franka αντίθετα απουσίαζε από την μουσική σκηνή της Κροατίας από το 2013. Επέστρεψε τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν κυκλοφόρησε την μπαλάντα “S Tobom”.