ΛΕΤΟΝΙΑ 2019: Λιγότερες συμμετοχές αλλά περισσότερο επαγγελματισμό αναζητά η LTV











Η υποβολή τραγουδιών για τον εθνικό τελικό της Λετονίας ολοκληρώθηκε, στην LTV να
έχουν κατατεθεί 83 τραγούδια. Αυτόματα σημαίνει ότι  δέκα τραγούδια λιγότερα από το προηγούμενο έτος.

Κατά το Supernova του 2019, οι Λετονοί θα έχουν λιγότερες επιλογές από ό, τι το 2018. Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα των αλλαγών της LTV που ανακοινώθηκαν για το εθνικό τους τελικό. Ένα από αυτά ήταν ότι ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ζήτησε μια πιο επαγγελματική προσέγγιση. Αντί να στέλνουν απλά ένα demo, ήλπιζαν για ένα πιο τελικό προϊόν.

Με τις αλλαγές, η Λετονία ελπίζει να βελτιώσει τα αποτελέσματά της στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Από το 2015, η Λετονία έχει περάσει στον τελικό δύο φορές. Η Aminata Savadogo αποδείχτηκε μαγικό συστατικό για το LTV, όπου τερμάτισε στην έκτη θέση με το "Love Injected". Την επόμενη χρονιά, συνέθεσε το τραγούδι "Heartbeat" του Justs, ωστόσο, οι δύο τελευταίες συμμετοχές - απέτυχαν να περάσουν στον Μεγάλο Τελικό. 

Ο Λετονικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός αποφάσισε να ακολουθήσει μια πιο επαγγελματική προσέγγιση ενώνει τις δυνάμεις της για μια ακόμη φορά με την Universal Music και η επιτροπή του Supernova θα αποτελείται κυρίως από επαγγελματίες του ραδιοφώνου. Με αυτόν τον τρόπο, η LTV ελπίζει να επιλέξει το πιο ραδιοφωνικό τραγούδι.

Στην Λισαβόνα η Laura Rizzotto εκπροσώπησε τη Λετονία με το τραγούδι της Funny Girl, όπου δυστυχώς δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.