ΔΑΝΙΑ 2019: Melodi Grand Prix πού και πότε θα επιλεγεί η συμμετοχή της Δανίας..









Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Δανίας (DR) επιβεβαίωσε ότι θα επιλέξει την
συμμετοχή του για το Τελ Αβίβ στις 23 Φεβρουαρίου στο Jyske Bank Boxen.

Η πόλη αυτή της Δανίας έχει αποδειχθεί ως μια επιτυχημένη πόλη υποδοχής και χώρος διεξαγωγής του Grand Prix Dansk Melodi. Όταν η πόλη φιλοξένησε τον διαγωνισμό πέρυσι, η Anja Nissen κέρδισε τον διαγωνισμό και κατάφερε να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό αφού είχαν προηγηθεί 2 χρονιές όπου οι νικηφόρες συμμετοχές του διαγωνισμού δεν κατάφεραν να περάσουν στον Μεγάλο Τελικό.

Εκτός αυτού, στην πόλη αυτή το 2013, η Emmelie de Forest διαγωνίστηκε με το τραγούδι της «Only Teardrops» και κατόρθωσε να φέρει τον διαγωνισμό της Eurovision πίσω στην Δανία!
Ο επικεφαλής της ψυχαγωγίας για τον DR Jan Lagermand Lundme σχολίασε:
"Είναι ένα μεγάλο εθνικό γεγονός κάθε χρόνο. Και η ατμόσφαιρα, είναι απολύτως εκπληκτική.Αισθανόμαστε πραγματικά πώς όλοι μας τόσο το κοινό από το σπίτι όσο και οι παρευρισκόμενοι θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία"
Τα εισιτήρια για το show θα κυκλοφορήσουν στις 26 Οκτωβρίου.

Η Δανία συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό το 1957 και έχει συμμετάσχει συνολικά σε 46 φορές. Κέρδισε τον διαγωνισμό τρεις φορές: το 1963 με τους Grethe και Jørgen Ingmann, το 2000 με τους Olsen Brothers και το 2013 με το Emmelie de Forest. Στη Λισαβόνα, το «Higher Ground» του Rasmussen πέταξε τη σημαία της Δανίας στον τελικό στην 9η θέση  με 229 πόντους.