ΙΣΛΑΝΔΙΑ 2019: Κατατέθηκαν οι υποψήφιες συμμετοχές, η Ισλανδία στον δρόμο της αναζήτησης υποψηφίου











Ο RUV, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός
της Ισλανδίας έχει λάβει 132 συμμετοχές για το Söngvakeppnin 2019.

Παρά τους συνεχείς αποκλεισμούς τα τελευταία χρόνια, το ενδιαφέρον της σκανδιναβικής χώρας παραμένει αμείωτο, αφού 132 συμμετοχές υποβληθη9 για τον ισλανδικό εθνικό τελικό, Söngvakeppnin 2019.
Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της χώρας, RUV, έχει ήδη συστήσει επταμελή επιτροπή αποτελούμενη από τραγουδιστές, μουσικούς και άτομα του RUV. Η επιτροπή αυτή θα ακούσει όλα τα υποψήφια τραγούδια και θα επιλέξει 10 από αυτά για την τελική φάση της διαδικασίας.

Η ανακοίνωση των τραγουδιών και των επιλεγμένων συνθετών θα γίνει τον Ιανουάριο. Αναμφισβήτητα, υψηλές προσδοκίες για την εξέλιξη του show δημιουργεί η κίνηση του σταθμού να συμπεριλάβει στο δυναμικό του τον Βρετανό χορογράφο Lee Proud ως καλλιτεχνικού διευθυντή του show.
Δεν έχουν δοθεί άλλες λεπτομέρειες στην δημοσιότητα ούτε και ισλανδικό η ακριβής ημερομηνία του Söngvakeppnin 2019.
Η Ισλανδία έχει συμμετάσχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 31 φορές από το ντεμπούτο της το 1986. Το καλύτερο αποτέλεσμα της χώρας είναι δύο δεύτερες θέσεις, με τη Selma το 1999 και την Yohanna το 2009.

Στην Λισαβόνα, η συμμετοχή της Ισλανδίας με το τραγούδι "Our Choice" από τον Ari Ólafsson δεν κατάφερε να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό.