ΚΥΠΡΟΣ: Μια χρονιά συνεχόμενων επιτυχιών, διακρίσεων με την φλόγα του FUEGO

Η Κύπρος ξεκίνησε πέρυσι ανακοινώνοντας έναν εθνικό τελικό για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.
Το τραγούδι "Fuego" του Αλεξάνδρου Παπακωνσταντίνου, αναζητούσε το αστέρι για να το ερμηνεύσει. Στην πορεία τα σχέδια για εθνικό τελικό αντικαταστάθηκαν με την απόφαση για άμεση ανάθεση, μετά από διαπραγματεύσεις με πολλούς καλλιτέχνες, ο Κυπριακός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός αποφάσισε να επιλέξει ένα από τα μεγαλύτερα ποπ όνοματα την Ελένη Φουρέιρα.


Πηγαίνοντας στις πρόβες, η Κύπρος βρισκόταν οριακά στα στοιχήματα για την πρόκριση της στον μεγάλο τελικό, κερδίζοντας τις πιθανότητες 80/1. Αυτό σύντομα άλλαξε όταν συνέβησαν οι πρώτες πρόβες και το κέντρο Τύπου εξερράγη από ενθουσιασμό. Με το πέρας του πρώτου ημιτελικού να οδηγείται η Κύπρος σε απόλυτο φαβορί για τη νίκη της Eurovision. 

Μέχρι εκείνη τη νύχτα του Μάιου, η Κύπρος δεν πέτυχε ποτέ περισσότερο από μία πέμπτη θέση στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Με την ολοκλήρωση του τελικού μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει, αλλά η Ελένη Φουρέιρα με το Fuego κατακτούν την δεύτερη θέση και το καλύτερο αποτέλεσμα για την Κύπρο μέχρι στιγμής στον διαγωνισμό, 
κερδίζοντας το βραβείο Marcel Bezençon για την καλύτερη καλλιτεχνική performance του φετινού διαγωνισμού.
Το πανδαιμόνιο Fuego όμως δεν είχε τελειωμό με την εκπρόσωπο μας και την Κύπρο να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των διακρίσεων και των επιτυχιών. Η Fuego περιοδεία της Ελένη Φουρειρα γίνονται sold out με το πλήθος να παραληρεί στον ρυθμό του και όχι μόνο αυτό, υψηλές θέσεις σε chart πολλών χωρών, το Fuego γίνεται πλατινένιο στην Ισπανία και χρυσό στην Σουηδία και στην Νορβηγία.

Οι διακρίσεις δεν σταματούν εδώ το Fuego και η εκπρόσωπος μας κερδίζουν το βραβείο της καλύτερης γυναίκας τραγουδίστριας της  Eurovision 2018 του διαδικτυακού ραδιοφώνου της Eurovision, ESC Radio.
Επιβεβαιώνοντας εκείνους που την χαρακτηρίζουν ουσιαστική νικήτρια του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού, η Ελένη απέσπασε στην ψηφοφορία του κοινού από όλη την Ευρώπη διπλάσιο ποσοστό από την Netta Barzilai και πήρε το βραβείο με 24,84%, έναντι 12,69%. Και δεν σταματάμε εδώ..πρόσφατα μετά από ψηφοφορία του escextra κερδίζει το βραβείο της καλύτερης ανάθεσης αλλά και το βραβείο για το καλύτερο single για το Tomame και γίνεται η μόνη τραγουδίστρια που κερδίζει σε δύο κατηγορίες. 

Η χρονιά των διακρίσεων κλείνει με τον καλύτερο τρόπο στο να κατακτά το Fuego και η Ελένη Φουρειρα την δεύτερη θέση στο ESC250 top songs με το νικητήριο τραγούδι να κατακτά μόλις την 23η θέση.
Αυτό που απομένει να ευχηθούμε είναι και το 2019 με την μοναδική εκπρόσωπο μας Τάμτα και το τραγούδι Replay να ακολουθήσουν την ίδια απίστευτη πορεία και να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές χαράς, περηφάνιας και συγκίνησης.