ΙΣΛΑΝΔΙΑ 2019 : Στη Eurovision 2019 με τους Hatari!











O μεγάλος τελικός  του Söngvakeppnin 2019, της Ισλανδίας ολοκληρώθηκε αναδεικνύοντας νικητές τους Hatari με τη σύνθεση “Hatrið mun sigra”. 








Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι Fannar Sveinsson και Benedikt Valsson οι οποίοι τραγούδησαν και χόρεψαν ξεσηκώνοντας το κοινό! Το εισιτήριο για το Τελ Αβίβ, διεκδίκησαν πέντε τραγούδια, τρία από αυτά με αγγλικό στίχο και τα υπόλοιπα δύο στα Ισλανδικά.

Οι υποψήφιες συμμετοχές, με τη σειρά εμφάνισης, ήταν:
1. Hvað ef ég get ekki elskað? Friðrik Ómar
2. Mama Said , Kristina Bærendsen
3. Fighting for Love , Tara Mobee
4. Moving On , Hera Björk

5. Hatrið mun sigra  ,Hatari
Με την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού μέρους, ο Fannar Sveinsson και ο Benedikt Valsson ανακοίνωσαν τα μέλη της δεκαμελούς, διεθνούς κριτικής επιτροπής η οποία ήταν υπεύθυνη για το 50% των αποτελεσμάτων της πρώτης φάσης.
Οι δύο συμμετοχές που κατάφεραν να προκριθούν στο “Super Final” γύρο του εθνικού τελικού ήταν:
1. Hatrið mun sigra  , Hatari
2. Hvað ef ég get ekki elskað?  ,Friðrik Ómar
Οι συμμετέχοντες τραγούδησαν για άλλη μια φορά τα τραγούδια τους ώστε να δοθεί χρόνος στο κοινό για την τηλεψηφοφορία, αυτή τη φορά η επιτροπή δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.
Στη σκηνή εκτός από τους διαγωνιζόμενους, ανέβηκε η εκρηκτική Ελένη Φουρέιρα, η οποία κατέπληξε το κοινό ερμηνεύοντας το τραγούδι “Fuego”, που χάρισε τη 2η θέση στην Κύπρο μας στον περσινό διαγωνισμό της Eurovision, καθώς και την τελευταία της επιτυχία “Tómame”.

Νικητές του τελικού της Ισλανδίας αναδείχθηκαν οι Hatari με το τραγούδι “Hatrið mun sigra”
Η Ισλανδία διαγωνίζεται στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision, στις 14 Μαΐου, 2019, όπου θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό της βραδιάς.
Η  Ισλανδία  συμμετέχει  στο  θεσμό  απο  το  1986  και οι καλύτερες  θέσεις  που κατέλαβε  ήταν  το  1999  και το 2009 !
Καλή επιτυχία  στην Ισλανδία!