ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 2019: Ακούστε το τραγούδι της Φινλανδίας “LOOK AWAY”.


Το Uuden Musiikin Kilpailu 2019 (UMK 2019) πραγματοποιήθηκε χθές το βράδυ στο
Τούρκου και φιλοξενήθηκε από την Krista Sigfrieds (εκπρόσωπος της Φινλανδίας το 2013), Christoffer Strandberg και Mikko Silvennoinen (φινλανδός σχολιαστής της Eurovision από το 2016). Αυτή ήταν η όγδοη φορά που το UMK είχε χρησιμοποιηθεί για να επιλέξει τη φινλανδική συμμετοχή για τη Eurovision και η δεύτερη φορά για την συμμετοχή ενός μόνο καλλιτέχνη.




Ο Darude feat. Ο Sebastian Rejman επιλέχθηκαν εσωτερικά από την YLE για να εκπροσωπήσουν τη Φινλανδία στο Τελ Αβίβ. Παρουσίασαν τρία τραγούδια στον εθνικό τελικό UMK 2019 τα οποία είχαν κυκλοφορήσει προηγουμένως για να γίνουν γνωστά στο κοινό. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, η Emmelie de Forest, ερμήνευσε επίσης το νικητήριο τραγούδι της από την Eurovision 2013, "Only Teardrops".


Τα αποτελέσματα αποφασίστηκαν με 50% διεθνή κριτική επιτροπή και 50% δημόσια ψηφοφορία. Οι θεατές θα μπορούσαν να ψηφίσουν τηλεφωνικά ή μέσω εφαρμογής.
Η διεθνής κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από μέλη από τις εξής χώρες:

Ηνωμένο Βασίλειο
Νορβηγία
Ισπανία
Τσεχία
Σουηδία
Ιρλανδία
Δανία
Ισραήλ
Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής (κριτική επιτροπή + δημόσια ψηφοφορία):



"Release Me" - 89 πόντοι (70 + 19) 3ος
"Superman" - 147 πόντοι (74 + 73) 2ος
"Look Away" - 244 βαθμοί (96 + 148) 1ος





Ο Darude feat. Ο Sebastien Rejman θα εμφανιστούν στο πρώτο μισό του πρώτου ημιτελικού στις 14 Μαΐου με το τραγούδι "LOOK AWAY".