EUROVISION 2019: Τι δήλωσαν Katerine Duska και Τάμτα κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα;







Η 64η Eurovision ολοκληρώθηκε, το Σάββατο 18 Μαΐου, με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού στο
Τελ Αβίβ. Σε αυτόν, η Κύπρος κατετάγη στη 15η θέση και η Ελλάδα στην 21η. Η Katerine Duska και η Τάμτα επέστρεψαν, χθες, στην Αθήνα και δήλωσαν περήφανες για τη συμμετοχή τους.

Katerine Duska: «Έχω μάθει στη ζωή μου να χάνω με αξιοπρέπεια»

Η Katerine Duska τόνισε, σε δηλώσεις της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πως έζησε μια φανταστική εμπειρία και ευχαρίστησε εκείνους που ψήφισαν την ελληνική συμμετοχή.Φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Η μουσική είναι υποκειμενική οπότε όταν μπαίνει κανείς σ’ έναν μουσικό διαγωνισμό, δεν μπορεί να έχει προσδοκίες. Νιώθω ότι πραγματικά δώσαμε ό,τι είχαμε και δεν είχαμε κάτω από πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες, τρομερές αντιξοότητες. Είμαι πάρα πολύ περήφανη για την ομάδα μου, είμαι περήφανη που προσφέραμε ένα διαφορετικό θέαμα. Δεν είναι καθόλου λίγο από τις 41 χώρες, να είμαστε έστω και στην 21η θέση. Μην το θεωρούμε δεδομένο!
Η ίδια, στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι δεν έχει πικρία για το αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι δεν έγιναν όσα ζήτησε η ελληνική αποστολή. Βέβαια, σημείωσε με νόημα: «Έχω μάθει να χάνω στη ζωή μου με αξιοπρέπεια».

Τάμτα: «Δεν πιστεύω ότι είμαι αδικημένη ή η μόνη αδικημένη»

Από την πλευρά της, η Τάμτα ανέφερε πως ήταν μαγικά όλα όσα έζησε στο Τελ Αβίβ και δεν ήταν η πιο αγχωτική εβδομάδα της ζωής της παρότι ξυπνούσε στις 04:00.
Νομίζω πως καταφέραμε να βγάλουμε, στο τέλος, το αποτέλεσμα που επιθυμούσαμε. Βέβαια, χρειάστηκε πολλή υπομονή και πολλή επιμονή, αλλά στο τέλος ήμασταν όλοι πολύ ευχαριστημένοι και χαρούμενοι. Δεν πιστεύω ότι είμαι αδικημένη ή η μόνη αδικημένη. Συμβαίνουν αυτά! Κάθε χρόνος είναι διαφορετικός με διαφορετικά τραγούδια, μπορεί κάποια άλλη χρονιά να είχα καλύτερη τύχη.
Σχετικά με τη βαθμολογία που έλαβε από τη Γεωργία, η Τάμτα απάντησε: «Σημασία έχει ότι ποτέ δεν αμφισβήτησα τον λαό» και αποκάλυψε ότι γίνεται «πόλεμος» στη χώρα για το συγκεκριμένο ζήτημα, συμπληρώνοντας: «Μου φάνηκε κάπως». Η τραγουδίστρια χαρακτήρισε «παραμυθένιο» το ότι είδε από κοντά τη Madonna.

Written by 

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος  OGAE GREECE