EUROVISION 2020: Σας παρουσιάζουμε τους παρουσιαστές της Eurovision 2020










Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision
2020 στο Ρότερνταμ, θα φιλοξενηθεί από τους Chantal Janzen, Edsilia Rombley και Jan Smit. Η Chantal Janzen είναι μια διάσημη ηθοποιός και παρουσιάστρια , η Edsilia Rombley παρουσιάστρια , τραγουδίστρια και δύο φορές συμμετέχουσα στην Eurovision, ενώ ο Jan Smit είναι επιτυχημένος τραγουδιστής, παρουσιαστής και σχολιαστής της Eurovision για την Ολλανδία.

Οι παρουσιαστές θα ανοίξουν τις 3 ζωντανές εμφανίσεις, θα μιλήσουν με τους διαγωνιζόμενους στο Green Room και θα καθοδηγήσουν την ψηφοφορία για ένα ακροατήριο περίπου 180 εκατομμυρίων τηλεθεατών από την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. "Όταν αποφασίσαμε για τους οικοδεσπότες, επιλέξαμε πρώτα και κύρια 3 άτομα με μεγάλη εμπειρία. Επίσης, έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους ως τραγουδιστές ", λέει ο Sietse Bakker, Εκτελεστικός Παραγωγός του Eurovision Song Contest 2020.

Chantal Janzen

Η Chantal γεννήθηκε το 1979 στο Tegelen και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Άμστερνταμ. Άρχισε να γίνεται γνωστή ως ηθοποιός σε μιούζικαλ του Tarzan , Petticoat και Hij gelooft in mij . Έχει επίσης παίξει σε πολλές γνωστές ολλανδικές ταινίες. Η Chantal ξεκίνησε την τηλεοπτική της σταδιοδρομία στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα AVRO, όπου φιλοξένησε τα βραβεία Gouden Televizier-Ring Gala από το 2008 έως το 2010. 
Το 2011 έκανε τη μεταγραφή της στον εμπορικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό RTL όπου φιλοξένησε show όπως το Holland's Got Talent και το The Voice της Ολλανδίας . Η Chantal Janzen έχει κέρδισε το βραβείο Televizier-Ster για τον καλύτερο τηλεοπτικό παρουσιαστή 5 φορές.
"Η Chantal Janzen είναι απλά μία από τους πιο ταλαντούχους παρουσιαστές της Ολλανδικής τηλεόρασης ", ανέφερε ο Sietse Bakker. "Ενώ ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι ένα ευρύ φάσμα δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, επιλέξαμε να ανοιχτούμε σε ταλέντα εκτός του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού και να επικεντρωθούμε στην καλύτερη προβολή της χώρας μας στην Ευρώπη", πρόσθεσε. 

Edsilia Rombley

Γεννημένη στο Άμστερνταμ το 1978, η Edsilia εισήχθη στο ευρύ κοινό όταν κέρδισε το ολλανδικό πρόγραμμα ταλέντων Soundmixshow το 1996. Ένα χρόνο αργότερα κέρδισε επίσης την European Soundmixshow και το 1998 εκπροσώπησε την Ολλανδία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με την Hemel & Aarde , με τελική κατάταξη την 4η θέση .

Το 2007, συμμετείχε για δεύτερη φορά με το Onthe ttop of the world . Η Edsilia παρουσίασε επίσης τα αποτελέσματα των ολλανδικών ψηφοφοριών και των επιτροπών δύο φορές. Φιλοξενούσε την πρώτη σεζόν του επιτυχημένου προγράμματος AVROTROS Beste Zangers . Από το 2005 η δημοφιλής τραγουδίστρια  ολοκλήρωσε 7 θεατρικά τουρνέ και από το 2014 αποτελεί μέρος του σχηματισμού Ladies of Soul ετησίως. Το 2019 φιλοξένησε το Eurovision in Concert , το οποίο θα  φιλοξενήσει και το 2020.
"Είναι μια συμμετέχουσα του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision δύο φορές, έχει παρουσιάσει εις διπλούν την ψηφοφορία , θα φιλοξενήσει το Eurovision in Concert για δεύτερη φορά ... Η Edsilia είναι μια από τους πιο αυθεντικούς παρουσιαστές που έχουμε. Και η κοινότητα των fan της Eurovision την έχει αγκαλιάσει.", ανάφερε ο Sietse Bakker.

Jan Smit

Ο Jan Smit γεννήθηκε το 1985 και μεγάλωσε στο Volendam και σημείωσε το πρώτο του hit σε ηλικία 10. Το 2005, ο Gewoon Jan Smit κέρδισε το βραβείο Televizier-Ring. Ο Jan είναι επίσης μέλος της De Toppers και του γερμανικού σχήματος KLUBBB3. Από το 2012 φιλοξενεί την εκπομπή AVROTROS Beste Zangers , ο οποίος κρίθηκε υποψήφιος για το βραβείο Televizier-Ringτο 2017 και το 2019. Ως τραγουδιστής, ο Jan δεν είναι μόνο γνωστός στην Ολλανδία, αλλά και στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία . Είναι ο πιο επιτυχημένος ολλανδός καλλιτέχνης στη Γερμανία, φτάνοντας μέχρι και 12 εκατομμύρια θεατές με Schlagerchampions , Die Hüttenparty και Schlagerboom .

Sietse Bakker: "Με τον Jan Smit, επιλέγουμε έναν διεθνώς έμπειρο καλλιτέχνη και παρουσιαστή που έχει αποδείξει ότι είναι ένας μεγάλος πρεσβευτής για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τα τελευταία 9 χρόνια, σχολιάζοντας τις συναυλίες δίπλα στον Cornald Maas. Ο Jan υπήρξε επίσης σταθερό μέλος της επιτροπής επιλογής, η οποία είναι υπεύθυνη για την επιλογή της ολλανδικής συμμετοχής. Ο Jan είναι ένας σπουδαίος τύπος, αυθεντικός και διατηρεί το κεφάλι του δροσερό κατά τη διάρκεια ζωντανών εμφανίσεων - ακριβώς τις ιδιότητες που χρειαζόμαστε για να επιτύχουμε μια προσωπική αλληλεπίδραση με τους καλλιτέχνες στο επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.