EUROVISION 2020: Οι πρώτες εικόνες της σκηνής, από που προέρχεται η έμπνευση και τι δηλώνει ο σχεδιαστής










Οι πρώτες εικόνες της σκηνής του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2020 στο Ρότερνταμ είναι εδώ!
Ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από το θέμα 'Open Up' και το τυπικό, επίπεδο ολλανδικό τοπίο.

Ο σκηνογράφος Florian Wieder δήλωσε:
"Ο σχεδιασμός δείχνει τη σχέση μεταξύ του ουρανού, της θάλασσας και της γης. Ο ορίζοντας συνδέει αυτά τα στοιχεία και ο ορίζοντας θα λειτουργήσει ως παράθυρο για να ανοίξει ο κόσμος της Eurovision 2020. Το κατώτατο πλάνο της σκηνής είναι εμπνευσμένο από τα κανάλια και τις γέφυρες που συνδέουν τη γη και το νερό στις Κάτω Χώρες. Με αυτό το σχέδιο, θέλουμε να φέρουμε τους καλλιτέχνες όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ακροατήριο. "
Μετά από ένα χρόνο απουσίας, το Green Room θα επιστρέψει στην αρένα. Αυτό θα κάνει το κοινό να αισθάνεται ακόμα πιο συνδεδεμένο με τους καλλιτέχνες από τις 41 συμμετέχουσες χώρες.
Σύμφωνα με τον Sietse Bakker, Executive Producer του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2020, ο σχεδιασμός αυτός ταιριάζει με την ιστορία που οι δημιουργοί θέλουν να πουν απρόσκοπτα: "Ο σχεδιασμός είναι καινοτόμος, μέτριος και λειτουργικά έξυπνος. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να δημιουργήσουμε μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση για καθεμία από τις 41 συμμετοχές, τις πράξεις ανοίγματος και διαστημάτων και κατά τη διάρκεια των αποτελεσμάτων των ψηφοφοριών. Θα παρουσιάσουμε ένα πρωτοποριακό σκηνικό, με μεγάλη απλότητα και γεμάτη εκπλήξεις. Ο σχεδιαστής έχει μεταφράσει τέλεια αυτή την επιθυμία στο σχεδιασμό του. "Ο Wieder έχει σχεδιάσει τις σκηνές για τον διαγωνισμό του τραγουδιού της Eurovision για τα τελευταία 3 χρόνια. "Ενώ η εμπειρία του αντικατοπτρίζεται σαφώς σε αυτό το σχέδιο, ξέρει να εκπλήσσει", προσθέτει ο Bakker.
Florian Wieder επίσης δήλωσε : "Ένιωσα εμπνευσμένος από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Ολλανδικού Design. Με βάση αυτό, ήθελα να δημιουργήσω μια μη συμβατική, μινιμαλιστική και σύγχρονη ιδέα για το show του επόμενου έτους. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο ολλανδικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός ήταν τόσο ανοιχτός και ενθουσιάστηκε με αυτό το σχέδιο. Όσο για μένα, αυτό είναι ένα νέο κεφάλαιο στον σχεδιασμό σκηνικών, μια ευχή που έχω για πολύ καιρό. "