ΓΕΩΡΓΙΑ 2020 : Ο Tornike Kipiani ο εκπρόσωπος της Γεωργίας για την Eurovision του 2020










Η Γεωργία επέλεξε και πάλι τον συμμετέχοντα της για το διαγωνισμό
τραγουδιού της Eurovision μέσω του μουσικού Talent show Idol. Ο Tornike Kipiani ερμήνευσε μαζί με τη Barbara Samkharadze, τον Mariam Gogiberidze και τον Tamar Kakalashvil στην τελική εκπομπή την παραμονή της νέας χρονιάς.

Μετά από μια σεζόν δέκα εβδομάδων, ο τελικός του Georgian Idol, το Γεωργιανό ακροατήριο ήταν υπεύθυνο για την απόφαση του τελικού νικητή μέσω ψηφοφορίας από το διαδικτύου και τηλεψηφοφορίας .

Ο Tornike Kipiani εξασφάλισε το χρυσό εισιτήριο για το Ρότερνταμ με 33,82% των ψήφων. Η Barbara κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 31,18% των ψήφων, ακολουθούμενη από Tamar με 18,38% και Mariam με 16,62%. Το υποψήφιο τραγούδι της Γεωργίας θα ανακοινωθεί αργότερα.

Σχετικά με το Tornike

Ο Tornike ή  Kipo είναι τραγουδιστής από τη Γεωργία 31 ετών. Έγινε διάσημος με το γεωργιανό κοινό μετά τη νίκη του Χ-Factor το 2014 . Ο μέντορας του Tornike στο X-Factor δεν ήταν άλλος από την περσινή εκπρόσωπο μας Τάμτα . Ο Tornike ήταν να εκπροσωπήσει την Γεωργία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2017, που φιλοξενήθηκε στο Κίεβο, αλλά το τραγούδι You Are My Sunshine δεν επιλέχθηκε εκείνο το έτος.