ΕΛΛΑΔΑ 2020: Η Στεφανία Λιμπερακάκη με το τραγούδι SUPERG!RL στο Ρότερνταμ










Ο Ελληνικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός
ΕΡΤ  επέλεξε την Ελληνο-ολλανδικής καταγωγής  τραγουδίστρια Στεφανία Λιμπερακάκη με το τραγούδι SUPERG! RL να εκπροσωπήσει την χώρα στον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ.

Η Stefania θα εμφανιστεί κατά την διάρκεια του πρώτου μισού του δεύτερου ημιτελικού στις 14 Μαΐου.

Η ΕΡΤ επέλεξε μια πολύ έμπειρη ομάδα να πλαισιώσει την 17χρονη τραγουδίστρια . Ο Δημήτρης Κοντόπουλος μαζί με την ομάδα Arcade, συνέθεσε τη μουσική για το SUPERG! RL . Για τον Κοντόπουλο, η φετινή συμμετοχή σηματοδοτεί τη δέκατη συμμετοχή του στον διαγωνισμό .
Ο Κοντόπουλος και οι Arcade συνεργάστηκαν με την Sharon Vaughn, η οποία έγραψε τους στίχους του τραγουδιού. Η Vaughn έγραψε επίσης τους στίχους για την περσινή ρωσική συμμετοχή Scream.
Ο Φώκας Ευαγγελινός, ο οποίος έχει πλούσια εμπειρία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, έχει επιλεγεί ως ο καλλιτεχνικός διευθυντής. 
Η Stefania γεννήθηκε στην ολλανδική πόλη της Ουτρέχτης το 2002. Άρχισε να ασχολείται με το τραγούδι από την ηλικία των 8 ετών, συμμετείχε στο The Voice Kids καθώς υπήρξε μέλος της ολλανδικής παιδικής χορωδίας Kinderen voor Kinderen.

Το 2016, η Stefania εκπροσώπησε την Ολλανδία στον διαγωνισμό τραγουδιού της  Junior Eurovision ως μέλος του group Kisses όπου κατέκτησαν την 8η θέση. 
Η Stefania κυκλοφόρησε μέχρι σήμερα τέσσερα σόλο singles. Κυκλοφόρησε το 2018, το Stupid Reasons όπου έχει φτάσει πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές στο YouTube.
Τον Ιούνιο του 2019, η Stefania εμφανίστηκε στο MAD VMA, τραγουδώντας μια διασκευή του τραγουδιού Con Calma με την Ilenia Williams και την Konnie Metaxa.

Καλή επιτυχία Stefania, Καλή επιτυχία Ελλάδα!