ΕΣΘΟΝΙΑ 2019: Συναρπαστικές οι καινούργιες αλλαγές του Eesti Laul 2019











Αυτές οι αλλαγές στοχεύουν στο να
"φέρνουν τον διαγωνισμό  πιο κοντά στον λαό", ανάφερε ο Tomi Rahula, ο νέος επικεφαλής του Eesti Laul. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν για πρώτη φορά έξω από την πρωτεύουσα της χώρας Ταλίν και θα λάβουν διαστάσεις συναυλιών. Ωστόσο, "οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη", σύμφωνα με τον ίδιο.

Το επερχόμενο Eesti Laul 2019 θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς, οι οποίοι θα προβληθούν ζωντανά για πρώτη φορά. Μέχρι στιγμής, οι ημιτελικοί καταγράφονταν και λίγες μέρες αργότερα γινόταν η μετάδοση τους από την ERR, ενώ παράλληλα με την μετάδοση των τραγουδιών υπήρχε και μια ζωντανή τηλεοπτική διαδικασία. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 26 Ιανουαρίου και στις 2 Φεβρουαρίου αντίστοιχα, με τον Μεγάλο Τελικό του διαγωνισμού να είναι προγραμματισμένο για τις 16 Φεβρουαρίου.

Μια άλλη καινοτομία για το 2019 είναι ότι ο αριθμός των υποψηφίων διευρύνεται από 20 σε 24 (12 σε κάθε ημιτελικό), ενώ συνολικά 12 υποψηφιότητες  (από τις 10 μέχρι σήμερα) θα διαγωνιστούν για το  χρυσό εισιτήριο της Eurovision στον τελικό του Eesti Laul.

Όλα τα ονόματα των επιλεγμένων υποψηφίων θα αποκαλυφθούν στις 15 Νοεμβρίου, ωστόσο οι συμμετοχές τους θα κυκλοφορήσουν αργότερα, στις 4 Δεκεμβρίου. Δεν επιτρέπεται στους συνθέτες των συμμετοχών να κυκλοφορήσουν εν μέρει ή πλήρως περιεχόμενο από τα τραγούδια τους πριν από την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού.

Όσο αφορά τους στίχους των προτεινόμενων τραγουδιών, οι συνθέτες των εσθονικών τραγουδιών θα πρέπει να πληρώσουν ένα τέλος αίτησης 25 €, ενώ οι συνθέτες των τραγουδιών σε άλλες γλώσσες θα καταβάλλουν ένα διπλό τέλος 50 €. Αυτό συμβαίνει για να ενθαρρύνουν τους καλλιτέχνες να υποβάλλουν συμμετοχές στη δική τους γλώσσα. Οι ξένοι συνθέτες είναι επίσης ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό μαζί με τους Εσθονούς.

Συναρπαστικές λοιπόν οι αλλαγές του Eesti Laul 2019 και αναμένουμε με αγωνία όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στη καινούργια σεζόν της ΕUROVISION 2019 να δούμε τι καινούργιες εκπλήξεις μας επιφυλάσουν και οι υπόλοιπες χώρες.

Προς το παρόν ας απολαύσουμε την περσινή εκπρόσωπο της Εσθονίας Elina Nechaeva που κατάφερε να κατακτήσει την 8η Θέση στη Λισαβόνα με το τραγούδι “La Forza”.