Eurovision 2019: Σουηδία



Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2019

Melodifestivalen 2019



Από χθες, 1η Σεπτεμβρίου 2018 ξεκίνησε και επίσημα η νέα χρονιά του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2019 καθώς όποιο τραγούδι κυκλοφορήσει από εδώ και στο εξής έχει το δικαίωμα να υποβληθεί για συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Και ενώ οι περισσότεροι κρατικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς ακόμα σκέφτονται τι θα κάνουν η Σουηδική Τηλεόραση (Sveriges Television AB (SVT)) έχει ήδη ανακοίνωσει τον πρώτο της υποψήφιο που θα διαγωνιστεί στο Melodifestivalen 2019.  Ο υποψήφιος επιλέχθηκε από το Μουσικό Διαγωνισμό "P4 nästa" στον οποίο διαγωνίστηκαν οχτώ φιναλίστς!
Νικητής αναδείχθηκε το γυναικείο συγκρότημα "Spring City", όμως η κριτική επιτροπή επέλεξε το ανδρικό δίδυμο "The Lovers Of Valdaro" το οποίο αποτελείται από τον Erik Gabriel Høiby και τον Adam Warhester.  Το μόνο που απομένει είναι να ετοιμάσουν το τραγούδι για τη Σουηδική εθνική επιλογή το οποίο επιτρέπεται να παρουσιαστεί μετά από την 1η Σεπτεμβρίου 2018.



Οι οχτώ φιναλίστ του Μουσικού Διαγωνισμού "P4 nästa" εκ των οποίων θα προκύψει ο πρώτος διαγωνιζόμενος του  Melodifestivalen 2019.



Οι νικήτριες του Μουσικού Διαγωνισμού "P4 nästa" το γυναικείο συγκρότημα "Spring City".



 
Το ανδρικό δίδυμο "The Lovers Of Valdaro" οι οποίοι έχουν επιλεγεί από την κριτική επιτροπή για να συμμετέχουν στους ημιτελικούς του Melodifestivalen 2019. 


Συντάκτρια:
Άννα-Μαρία Κώστα