EUROVISION 2019: Ποιά πόλη θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό; Οριστική απόφαση την επόμενη εβδομάδα!










Ο ισραηλινός εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός KAN, αποκάλυψε ότι η επιλογή
της πόλης που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019 θα οριστικοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.
Σε tweet στον επίσημο λογαριασμό του KAN, αναφέρθηκε ότι ο Jon Ola Sand, διευθύνων σύμβουλος της EBU, θα εμφανιστεί σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο ενημερωτικό δελτίο της KAN. Ο επιβλέπων Najda Burkhardt θα συναντηθεί με αξιωματούχους από τις δύο υποψήφιες πόλεις. Την Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ.
Η τελική απόφαση για την πόλη που θα φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision απαιτεί την έγκριση της Ομάδας Αναφοράς, η οποία αποτελεί το διαχειριστικό όργανο του διαγωνισμού για λογαριασμό των συμμετεχουσών χωρών στο διαγωνισμό.
Το Ισραήλ κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό αφού η αντιπρόσωπός του το 2018, η Netta κέρδισε το διαγωνισμό με το τραγούδι "Toy". Υπήρχαν αμφιβολίες κατά τους μήνες που ακολούθησαν εάν το Ισραήλ θα ήταν οικονομικά σε θέση να φιλοξενήσει. Ωστόσο, πρόσφατα κατάφεραν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση και να καταβάλουν την χρηματική εγγύηση στην EBU πριν από την προθεσμία.
Το Ισραήλ έχει φιλοξενήσει δύο φορές στο παρελθόν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Προηγουμένως διοργάνωσαν το διαγωνισμό στην Ιερουσαλήμ το 1979 και στη συνέχεια 20 χρόνια αργότερα το 1999. Και οι δύο φορές διεξήγαγαν τον διαγωνισμό στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο.
Το Ισραήλ απέρριψε την ευκαιρία να φιλοξενήσει το διαγωνισμό το 1980, παρά τη νίκη του το 1979. Αυτό οφειλόταν στην οικονομική πίεση που θα είχε για την IBA, τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα που φιλοξένησε τον διαγωνισμό δύο χρόνια διαδοχικά. Ο διαγωνισμός μεταφέρθηκε τότε στη Χάγη και αργότερα το Ισραήλ έπρεπε να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό, καθώς συνέπεσε με την Ημέρα Μνήμης του Ισραήλ. Αυτό σηματοδότησε τη μοναδική ευκαιρία στο διαγωνισμό, όπου ο νικητής του προηγούμενου έτους δεν ήταν παρών στο επόμενο έτος.
Αναμένουμε όλοι μας την τελική απόφαση για την αρχή του ονειρικού ταξιδιού του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2019.