ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 2019: Για πρώτη φορά εθνικός τελικός, ποια είναι τα τελικά σχέδια?








Τον περασμένο μήνα, φήμες ήρθαν στην επιφάνεια ότι η Αυστραλία βρισκόταν σε
αναζήτηση σχεδίου για να εμπλέξει το κοινό στην επιλογή της για την Eurovision του 2019. Τώρα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Αυστραλίας αναφέρουν ότι οι σκέψεις υλοποιούνται σε πράξεις και το όνομα αυτού "Australia Decides", ένας εθνικός τελικός που θα αναδείξει τον φετινό εκπρόσωπο.

Η Courier Mail αναφέρει ότι ο πρώτος εθνικός τελικός της Αυστραλίας θα διεξαχθεί στην Gold Coast, την έκτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.
Ο εθνικός τελικός θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο του Gold Coast και η ημερομηνία για το " Australia Decides" κλειδώθηκε για το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου.

Η εφημερίδα δίνει επίσης λεπτομέρειες σχετικά με τη μορφή του εθνικού τελικού. Αναφέρει επίσης, ότι ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός SBS και η εταιρεία παραγωγής Blink TV θα επιλέξουν πρώτα μια λίστα με τραγούδια και στη συνέχεια θα τα ταιριάξουν με τους καλλιτέχνες.
Το τελικό αποτέλεσμα των υποψηφίων θα καθοριστεί από κριτική επιτροπή και από το τηλεοπτικό κοινό. Η κριτική επιτροπή όπως και στην Eurovision θα δώσει την δική της βαθμολογία την προηγούμενη μέρα πριν τον εθνικό τελικό κατά το Jury show.

Η Courier Mail αναφέρει επίσης ότι η SBS έχει αρχίσει να δέχεται υποβολές των υποψηφίων τραγουδιών , με προθεσμία έως και της 4 Νοεμβρίου.

Μέχρι τότε ας απολαύσουμε την περσινή συμμετοχή της Αυστραλίας με την Jessica Mauboy και το "We got love".