ΡΩΣΙΑ 2019: Η επιστροφή του Sergey Lazarev!


Μετά από μήνες συνομιλιών, ο Sergey Lazarev έχει επίσημα ανακοινωθεί ώς ο επόμενος
εκπρόσωπος της Ρωσίας για τον φετινό Διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ. Το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί δεν είναι ακόμη γνωστό, αλλά γράφτηκε από τον Έλληνα συνθέτη Δημήτρη Κοντόπουλο, ο οποίος έχει γράψει οκτώ συμμετοχές της Eurovision με την πάροδο των ετών, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής του Lazarev το 2016 “You Are The Only One”. Στη φετινή Ρωσική αποστολή συναντάμε τον Φώκα Ευαγγελινό ως σκηνοθέτη, τον Ηλία Κοκοτό ως διευθυντή έργου και τον καθηγητή φωνητικής Alex Panayi, ο οποίος παλιότερα εκπροσώπησε την Κύπρο δύο φορές (1995 και 2000).

Ο Sergey Lazarev γίνεται ο δεύτερος τραγουδιστής από τη Ρωσία που θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό πάνω από μια φορά. Ο συνάδελφος του Dima Bilan χάρισε στη Ρωσία την πρώτη νίκη της το 2008, δύο χρόνια μετά την πρώτη φορά που διαγωνίστηκε και τερμάτισε στη 2η θέση.



Το 2016 για πολλούς ο Sergey ήταν ο σίγουρος νικητής του διαγωνισμού αλλά παρόλο που κέρδισε την ψήφο του κοινού, έλαβε ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα της κριτικής επιτροπής, που τον έκανε να τερματίσει στην τρίτη θέση. Πολλοί θεώρησαν ότι η ψήφος της κριτικής επιτροπής ήταν πολιτικά προκατειλημμένη καθώς η Jamala από την Ουκρανίας αναδείχθηκε η νικήτρια της βραδιάς χωρίς να έχει κερδίσει στους ψήφους της κριτικής επιτροπής αλλά ούτε στην ψηφοφορία του κοινού.
Ας θυμηθούμε τη συμμετοχή του Sergey Lazarev το 2016 μέχρι να ανακοινωθεί η φετινή συμμετοχή της Ρωσίας.