ΒΕΛΓΙΟ 2020: Ακούστε το τραγούδι εκπροσώπησης














Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας VRT
αποκάλυψε το τραγούδι με το οποίο το γκρουπ Hooverphonic θα εκπροσωπήσουν το Βέλγιο στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Τα μέλη του συγκροτήματος έδωσαν συνέντευξη τύπου και παρουσίασαν στο κοινό το τραγούδι τους όπου έχει τίτλο "Release me".

Ακούστε το τραγούδι εκπροσώπησης 
Οι Hooverphonic είναι μια βελγική μπάντα που σχηματίστηκε τον Οκτώβριο του 1995. Παρόλο που αρχικά κατηγοριοποιήθηκε ως τριπ χοπ συγκρότημα, επέκτεινε γρήγορα τον ήχο του στο σημείο που δεν μπορούσαν πλέον να περιγραφούν ως μοναδικό είδος, αλλά περιλάμβαναν εναλλακτικά, ηλεκτρονικά, ηλεκτροοπτικά, ροκ και ένα μίγμα άλλων. Το συγκρότημα αρχικά ονομάστηκε Hoover, αλλά αργότερα άλλαξε το όνομά του σε Hooverphonic αφού ανακάλυψε ότι άλλες ομάδες χρησιμοποιούσαν ήδη το όνομα Hoover και αποφεύγονταν οποιαδήποτε νομικά ζητήματα με την εταιρεία ηλεκτρικής σκούπας.

Στις 10 Οκτωβρίου 2008, η Geike Arnaert, η ηγετική τραγουδίστρια της μπάντας, ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει το συγκρότημα μέχρι το τέλος του έτους για να ακολουθήσει τη σόλο καριέρα της. Ο Arnaert εργάστηκε για μεμονωμένο υλικό για μερικούς μήνες. Η τελευταία συναυλία της Hooverphonic με την Geike πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2008 στο Tele-Club, Ekaterinburg, Ρωσία. Η ταινία γυρίστηκε από το τοπικό σταθμό MTV και παρουσιάστηκε στη ρωσική τηλεόραση το 2009.

Στις 29 Οκτωβρίου 2010, οι Hooverphonic ανακοίνωσαν ένα νέο single στην ιστοσελίδα τους. Το βίντεο παρουσίασε δεκατέσσερις δυνατούς τραγουδιστές, αλλά μόνο ένας από αυτούς, η Noémie Wolfs,αποδείχθηκε ο πραγματικός διάδοχος του Geike Arnaert. Στις 4 Νοεμβρίου 2010, ο νέος τραγουδιστής ανακοινώθηκε στο De Laatste Show στο VRT, τον φλαμανδικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό.

Στις 26 Μαρτίου 2015, οι Hooverphonic ανακοίνωσαν ότι η Noémie Wolfs θα εγκαταλείψει το συγκρότημα "με κοινή συμφωνία". Τον Απρίλιο του 2018, οι Hooverphonic παρουσίασαν τη νέα τους τραγουδίστρια Luka Cruysberghs.

Στο ενεργητικό τους έχουν μεγάλες επιτυχίες όπως : “Mad About You“, “Eden“, “Inhaler“, “2 Wicky“, “Jackie Cane”, “Sometimes”, “Club Montepulciano“, “Vinegar & Salt”, “This Strange Effect“, “Gentle Storm”, “Amalfi” και πολλές ακόμα.